“Iliada” lui Homer, transformată într-un spectacol online de proporţii epice, în Marea Britanie
https://www.ziarulmetropolis.ro/iliada-lui-homer-transformata-intr-un-spectacol-online-de-proportii-epice-in-marea-britanie/

“Iliada” lui Homer, unul dintre cele mai lungi poeme din istorie, va deveni un spectacol de proporţii epice, difuzat online, ce va fi pus în scenă în vara acestui an în cadrul unui festival organizat în Marea Britanie care celebrează cultura Greciei Antice, informează bbc.com, citat de Mediafax.

Un articol de Liliana Matei|7 iunie 2015

Regizorul de teatru Rupert Goold intenţionează să aducă la viaţă celebrul poem epic al lui Homer cu ajutorul unui număr de 50 de vedete din domenii diverse, precum artă, mediul academic şi politică.

Evenimentul va debuta la British Museum din Londra, pe 14 august, şi va continua toată noaptea de 14 spre 15 august la Almeida Theatre din capitala Marii Britanii.

Toate cuvintele din acest poem epic de peste 15.000 de versuri, ce prezintă cucerirea Troiei, vor fi rostite în acest spectacol.

Spectacolul va fi difuzat online, timp de 15 ore.

Reprezentaţia dedicată “Iliadei” lui Homer face parte dintr-un festival organizat pentru a celebra cultura Greciei Antice, intitulat “Almeida Greeks”, ce va avea loc la Londra. Festivalul se va desfăşura în perioada iunie – octombrie şi va include reprezentaţii teatrale inspirate din texte clasice precum “Oresteia”, “Bacantele” şi “Medeea”.

La acelaşi festival vor avea loc şi o serie de dezbateri despre cultura din Antichitate şi cultura contemporană, intitulate “De la Medeea la Mumsnet”, “De la Dionis la Dawkins” şi “De la Aristotel la Albert Square”.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.