În acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: ȘI TOTUȘI… FEMEIA | FAT PIG | AFTER LOVE
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-acest-weekend-la-teatrul-dramatic-fani-tardini-si-totusi-femeia-fat-pig-after-love/

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârşitul acestei săptămâni.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2022

Vineri, 17 iunie 2022, la ora 19:00, Trupa ABSOLUT a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ȘI TOTUȘI… FEMEIA, o comedie cu o construcție complexă din fragmente ale operelor semnate de I. L. Caragiale, Eugen Ionesco și A. P. Cehov, în regia Gabrielei Lovin.

În distribuție: Andrei Sebastian, Bogatu Lucian, Boroș Maria-Alexandra, Bradaschi Ioana, Buhociu Denissa, Chelici Andreea-Iuliana-Cristina, Chelici Georgiana-Carmen-Maria, Chirilă Carmen-Maria, Chițu Alina-Daria, Darie Iulia, Dodan Alexandru, Ghidarcă Andreea-Beatrice, Ginghină Alexandra, Grigore Denisa, Ivașcu Emilia, Muscă Mihai Matei, Mutică Vlad-Andrei, Niculeț Rian, Petcu Maria, Tabuș Marian, Tecaru Mihai, Vlădărean Mihaela-Iulia, Victor Mihai-Pleșea-Condratovici.

„Tema acestui spectacol este femeia, dar nu femeia singură, ci în raport cu acel principiu opus , iubit, fascinant și indispensabil care este bărbatul, iar replica se află între iubire și jocul de cuvinte, între sublim și banalul bărbătesc pe care dramaturgia îl ridică la rang de artă”, declară Gabriela Lovin, regizorul spectacolului.

Spectacolul ȘI TOTUȘI… FEMEIA durează 85 de minute și are pauză.

Sâmbătă, 18 iunie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul FAT PIG de Neil LaBute, regia: Laura Moldovan, scenografia: Ioan Bocoș, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în decembrie 2016 și a obținut premii pentru interpretare și scenografie la ediția din 2017 a Festivalului Internațional al Teatrelor de Studio de la Pitești.

În distribuție: Oana Mogoș (Helen), Ciprian Brașoveanu (Tom), Flavia Călin (Jeannie) și Vlad Volf (Carter).

Numit de cronicari „un love story al secolului al XXI-lea”, FAT PIG prezintă povestea de dragoste dintre Tom, un bărbat de corporație sensibil, dar indecis, și Helen, o bibliotecară deșteaptă și amuzantă, cu forme. Relația lor se înfiripă frumos și firesc, dar cei doi se văd nevoiți curând să facă față unor provocări neașteptate. Publicul are șansa să observe efectele devastatoare pe care le pot avea glumele „nevinovate”, judecata socială și atitudinea intruzivă.

Spectacolul durează 90 de minute și nu este recomandat minorilor cu vârsta sub 14 ani.

After Love

Duminică, 19 iunie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul spectacolul AFTER LOVE, o dramă de familie inspirată de filmul premiat „L’Économie du couple” (Franța/Belgia, 2016), dramatizarea și regia: Eugen Făt, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera în noiembrie 2021.

În distribuție: Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

Când spațiul dintre ea și el devine rece și neprimitor mai există speranța reconcilierii? Dar când sunt doi copii la mijloc? Nu toate poveștile se încheie la fel. Vizionează spectacolul AFTER LOVE și află cum se încheie povestea pe care ți-o spunem noi.

Spectacolul durează 105 minute.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Fat Pig

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.