In Anul Caragiale, romanii primesc bere in schimbul lecturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-anul-caragiale-romanii-primesc-bere-in-schimbul-lecturii/

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand o carte scrisa de ilustrul dramaturg (sau orice carte scrisa despre Caragiale). In schimbul acestui efort, romanii dornici de lectura vor primi… o sticla de bere Nenea Iancu.

Promotia este valabila exclusiv pana la finalul anului in librariile grupului Librarium in Bucuresti (Libraria Bastilia), Timisoara (Libraria Cartea de Nisip), Cluj (Libraria Book Corner), Iasi (Libraria Avant-Garde si Palas), in limita stocului disponibil.

Sub sloganul: Ai carte, ai parte de Printipuri, cei care trec pragul Librariei Bastilia vor avea surpriza sa gaseasca si cadouri de Craciun personalizate si impachetate in hartie care imita publicatiile vremii (ziarul TimpulConvorbiri literare etc.). Pachetele contin o carte de Caragiale sau despre Caragiale (textele Ioanei Parvulescu, criticului Dan C. Mihailescu) alaturi de o sticla de Nenea Iancu.

Cititorii au fost placut surprinsi de promotia initiata la inceputul lunii de catre Bavarom (cel mai mare distribuitor independent de bere de import din Romania, dintre care amintim si Paulaner) alaturi de Grupul Librarium. Cei mai multi cititori au fost uimiti de simpla prezenta a unei sticle de bere in librarie, alti cititori au venit special pentru promotie, altii au considerat ca este cea mai inspirata promotie de pana acum.

Despre Nenea Iancu
Berea Nenea Iancu (Caragiale era cunoscut intre prieteni dupa pseudonimul Nenea Iancu) s-a lansat in Anul Caragiale la initiativa Bavarom pentru a-l celebra pe ilustrul dramaturg. La cateva saptamani dupa lansarea oficiala, berea a inregistrat un succes neasteptat, romanii consumand in aceasta vara peste 100.000 de halbe de bere.
Nenea Iancu se gaseste, pe langa librariile deja mentionate, in cateva localuri alese din orasele mari din Romania, in doua sortimente:

–          bere blonda de tip „Munchner Lager” cu o concentratie de alcool de 4.9 grade
–          bere nefiltrata de tip „Weiss” cu o concentratie de alcool de 5.1 grade.

Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de baza, fara aditivi chimici: apa, malt din orz si hamei, dupa un procedeu natural de fermentatie care dureaza 45 de zile (pentru berea nefiltrata tip „weiss” este adaugat si maltul din grau).

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.