În lipsa sponsorilor, FILB participă prin Vasile Ernu la prima ediţie a Swimathon Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-lipsa-sponsorilor-filb-participa-prin-vasile-ernu-la-prima-editie-a-swimathon-bucuresti/

Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), un proiect independent, iniţiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediţie a Swimathon Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Festivalul Internațional de Literatură București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediție a Swimathon București.

Swimathon București este o inițiativă a Fundației Comunitare București și a Asociației pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

Cel care va înota pentru FILB, pe data de 6 iulie, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, este chiar unul dintre cei 3 fondatori ai Festivalului: scriitorul și eseistul Vasile Ernu, născut în URSS, autor de referinţă, multipremiat şi tradus în peste 10 ţări.

Îmi place foarte mult ideea lucrurilor mici şi nefinanţate, cum este FILB, acest minunat festival internaţional «de buzunar«.

Mircea Cărtărescu,
scriitor

Un festival fără sponsori

În lipsa unor sponsori, organizatorii FILB își propun ca, prin participarea lui Vasile Ernu la Swimathon București, să reușească să strângă fondurile necesare desfășurării celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la București.

Pentru cauza unui festival atât de important precum e FILB, sunt gata să trec Marea Neagră înot. Doar să mă țină corpul… Însă cred că aici pasiunea contează, aceasta este singurul motiv pentru care, de șase ani, ne încăpățânăm să organizăm Festivalul.

Vasile Ernu,
scriitor

19 organizații concurente

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizații, precum Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația „Învingem Autismul“, Salvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația „Bună dimineața, București“, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România și ALIAT.

Info:

Donațiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau la fața locului, în ziua evenimentului.

Foto credit: FILB, arhivă personală Vasile Ernu (Facebook)

10
/11
/19

Scriitoarea Care Santos va participa marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la o întâlnire cu publicul, ce va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Evenimentul e prilejuit de lansarea romanului „Tot binele și tot răul”, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonadtă de Denisa Comănescu, la Editura Humanitas Fiction.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

24
/10
/19

Tema principală a programului literar al Festivalului EUROPALIA ROMÂNIA este dialogul. Pe parcursul a patru luni vor fi organizate dezbateri, mese rotunde, lansări de carte cu o tematică diversă precum: perspectiva narativă a istoriei comune europene, personalităţi ale secolului XX, interferențele cu celelalte arte, avangarda română văzută ca o parte esenţială a avangardei europene, romanul poliţist - gen literar şi metamorfozele acestuia, poezia română contemporană şi paradoxurile lumii de astăzi.

19
/10
/19

Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori, revine în România, în perioada 24–28 octombrie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara – FILTM 2019.

19
/10
/19

Marți, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Lucian Boia și Marian Voicu despre volumul „Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)”, publicat de Editura Humanitas.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

14
/10
/19

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă luni, 28 octombrie, ora 18.30, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I“ (str. Boteanu nr.1), la conferinţa „Evgheni Vodolazkin în dialog cu Marius Constantinescu“. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.