În premieră – teatru de improvizatie pe întuneric
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-premiera-teatru-de-improvizatie-pe-intuneric/

Între 24-27 septembrie, la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, IMPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie prezintă spectacole de improvizaţie ce merg, în fiecare seară, de la bine-cunoscut până la absolut incredibil.

Un articol de Petre Ivan|19 Septembrie 2015

Joi, în prima zi de Festival, spectacolul “The Bat” are loc pe întuneric, provocând spectatorii să îl „vadă” cu toate simţurile.

Sâmbătă, actorul Ştefan Huluba va improviza şase personaje diferite interpretând pe rând detectivul, criminalul şi suspecţii, în solo show-ul său „…ish”.

Iar duminică, în închiderea Festivalului, va avea loc un spectacol unic, ce reuneşte pentru prima dată şase improvizatori din SUA, Belgia, Israel, Irlanda şi Finlanda, „The Secret Show”.

Cei şase invitați ai acestei ediții vor susţine şi o serie de ateliere de improvizaţie deschise atât profesioniştilor cât şi publicului larg.

Tim Orr improvizează din 1988 în San Francisco şi a predat improvizaţie, printre altele, la Stanford University. Inbal Lori a absolvit Colegiul de Artă Teatrală din Ierusalim şi a fondat şcoala de improvizaţie Impro TLV.

Trent Pancy este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Internațional de improvizație din Finlanda. Orla McGovern predă improvizaţie şi storytelling în întreaga lume.

Dona Ursu este româncă, dar, fiind stabilită la Bruxelles, joaca in mai multe trupe din Belgia si Olanda. Niceol Blue, muzician cu rădăcini folk, îi va acompania la… laptop.

Pentru cei care doresc să afle răspunsul la întrebări precum „care a fost cel mai mare public la care aţi jucat?” sau „e important să fii actor ca să fii improvizator?” invitaţii noştri de pe meleaguri străine vor discuta cu Monica Anastase, directoarea artistică a Festivalului, sâmbătă de la ora 16.30 la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

Programul celei de-a treia ediții IMPRO poate fi accesat aici.

Biletele și abonamentele valabile în perioada 24-27 septembrie s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.bilet.ro și de la casa de bilete a TNB.

IMPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de ARCUB în cadrul Programului cultural „Ești București” 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti)

Foto: teatru de improvizatie pe intuneric – tnb.ro

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »