Încep înscrierile pentru Festivalul national de arte pentru liceeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-pentru-festivalul-national-de-arte-pentru-liceeni/

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, aflat la a VII-a ediţie, se va desfăşura în luna mai, la Teatrul Bulandra din Bucureşti. Înscrierile au loc până pe 7 aprilie.

Un articol de Ziarul Metropolis|21 februarie 2014

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, aflat la a VII-a ediție,  se va desfăşura în luna mai, la Teatrul Bulandra din Bucureşti. Înscrierile au loc până pe 7 aprilie.

Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş” , aflat la a VII-a ediție, este organizat în memoria lăzăristului Florian Pittiş  de Consiliul Elevilor al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi  de Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul Bulandra.

Festivalul, care este împărțit în două secțiuni (muzică și teatru), durează trei zile.

festivalul national de arte pentru liceeni

Înscrierile  se fac pe baza următoarelor documente:

1. O înregistrare Avi/ Dvd (secțiunea teatru / muzică ), Audio (secţiunea muzică) ;

2. Un CV al trupei , care trebuie să conțină: lista cu distribuția în ordinea intrării în scenă / membrii trupei (elevi şi coordonatori); Scurt istoric al trupei (participări la concursuri, rezultate obținute etc.); date de contact.

3. Copii xerox după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul şcolar 2013-2014 pentru fiecare elev participant la festival.

Documentele trebuie trimise prin poştă la secretariatul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” (Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5), până pe data de 7 aprilie. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce îşi vor prezenta prestația în  Festivalul national de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”.

Juriul festivalului va fi format din personalităţi ale lumii artistice. În ediţiile precedente juriul a fost format din : Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot. Preşedintele de onoare al juriului este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti.

Mai multe detalii despre regulament găsiți aici.

21
/03
/14

Al doilea joc, filmul experiment al regizorului Corneliu Porumboiu, va intra în cinematografe din 4 aprilie. Pelicula prezintă meciul de fotbal dintre Dinamo şi Steaua din iarna anului 1988, arbitrat de Adrian Porumboiu, tatăl regizorului. Cei doi, tată şi fiu, revăd meciul 25 de ani mai târziu şi îl comentează din faţa televizorului.

21
/03
/14

Două filme-eveniment vor marca deschiderea și închiderea celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania 2014 (TIFF 2014). Pe 30 mai, gala de deschidere aduce Philomena, de Stephen Frears, iar ]n ultima zi de TIFF, pe 8 iunie, va rula cel mai așteptat film al anului, Boyhood - Ursul de Argint pentru regie la Berlin.

21
/03
/14

Nu sunt premiile BAFTA, Cesar sau Goya, asumate ca modele, însă Premiile Gopo îşi au rostul lor, în ciuda numeroaselor probleme din firava industrie românească de film. Ziarul Metropolis şi-a desemnat favoriţii pentru cea de-a 8-a ediţie a Galei, care va avea loc luni.

20
/03
/14

Colivia (un experiment locativ ce contestă normele acceptate de folosire a spațiilor personale) prezintă ,,stagiunea cu final deschis", un experiment teatral bilunar. Al treilea spectacol din cadrul stagiunii, ,,Buzunarul cu pâine”, adaptare după Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Bogdan, va fi pus în scenă duminică, 23 martie, începând cu ora 14:45.

20
/03
/14

În week-end, în cadrul ediției din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-țintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesați de cărțile de popularizare.

20
/03
/14

Miercuri, 26 martie, la ora 18.00, la Clubul Ţăranului, va avea loc lansarea volumului Sebastian, ceilalţi şi-un câine, romanul de debut al jurnalistului Mihai Radu - Polirom, „Ego. Proză”. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Editura Polirom a lansat colecţia „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici.

20
/03
/14

Romancierul japonez Haruki Murakami va publica în luna aprilie un volum de nuvele, prima sa lucrare aparţinând acestui gen literar din ultimii nouă ani. În Japonia şi nu numai, orice carte semnată de Murakami ajunge bestseller.

20
/03
/14

Pentru cariera sa impresionantă, regizorul și directorul de imagine Nicolae Margineanu va fi omagiat în 2014 cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate. Alături de el și de Radu Beligan (Premiul pentru Întreaga Carieră), organizatorii Galei Premiilor Gopo vor acorda și un Premiu Special, proiecționistei Elena Ciocan.

19
/03
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 19 martie (1917) s-a născut, la Bucureşti, pianistul și compozitorul Dinu Lipatti? Lipatti a crescut cu muzica încă din leagăn. Tatăl său a fost un amator de muzică înstărit, care studiase cu Sarasate și Carl Flesch, mama sa, o pianistă talentată, iar George Enescu era nașul său. Muzica a fost preocuparea lui din copilărie. Mama sa obişnuia să spună că “băiatul cânta la pian înainte de a fi învățat să zâmbească”. La 4 ani, Dinu Lipatti dădea concerte de caritate și începea să compună piese elaborate.