Încep preselectiile pentru concursul Galei HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-preselectiile-pentru-concursul-galei-hop/

Începând de astăzi, 12 iulie şi până sâmbătă, 14 iulie, la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti tinerii absolvenţi sunt aşteptaţi la întâlnirea cu una dintre primele provocări teatrale autentice ale carierei lor de actori.

Un articol de Petre Ivan|12 iulie 2018

Juriul format din Andreea Bibiri, Andrei și Andreea Grosu și Șerban Pavlu îi va însoți în călătoria prin universul lui Pirandello

Tema ediției a XXI-a este „Pirandello, structura ludică. Eu și personajul”

Cei interesați să urmărească evoluțiile tinerilor actori, să scrieți despre ei și despre evenimentul nostru, sunt așteptați începând de astăzi 12 iulie și până în 14 iulie la Sala Mică a Teatrului Național din București, în intervalul orar 10.00 – 17.00.

SPOT GALA HOP / 2018 – “Pirandello, structura ludică. Eu și personajul.”

Foto: Gala HOP 2018 – facebook

09
/10
/13

CRONICĂ DE TEATRU Despre ce ne vorbeşte Omul care a vazut moartea? Pentru a ne răspunde acestei întrebări, Teatrul Naţional din Bucureşti ne invită să pătrundem în miezul unui spectacol tragi-comic, care se joacă pe scena iluziilor existenţiale – un tărâm dominat de dorinţa de putere şi înavuţire.

09
/10
/13

Premiera spectacolului „Omul cu chitara“ de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu şi cu Marius Bodochi în rolul principal, va deschide a doua ediție a Festivalului de Teatru şi Arte Performative Teatru pe Drumul Sarii de la Turda. Evenimentul va avea loc între 16-18 octombrie.

08
/10
/13

Heiner Müller şi-a definit dramaturgia ca o muncă a memoriei şi a reconcilierii cu morţii, o invocare a acestora, o înregistrare împotriva uitării, mai ales prin spectacolul Hamletmachine, care va avea premiera la Teatrul Naţional din Iaşi, pe 10 octombrie.

08
/10
/13

CRONICĂ DE FILM Malavita: O familie criminală, noua joacă postmodernă a francezului americanizat Luc Besson, este un film tarantinesc ceva mai puţin sângeros şi cu un umor negru al cărui principal defect este că nu-şi testează propriile limite.