Începe Anim’est 2018. Ce puteți vedea în prima zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-animest-2018-ce-puteti-vedea-in-prima-zi/

Another Day Of Life, o producţie a multipremiatului studio polonez Platige Image, unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animaţie ale anului, deschide astăzi, de la 18.30, la Cinemateca Eforie, ediţia cu numărul 13 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2018

Another Day Of LifeVarşovia, 1975. Kapuściński este un jurnalist trecut prin multe, un idealist şi amator de cauze pierdute şi revoluţii. Îl convinge pe şeful său de la agenţia de presă poloneză să-l trimită în Angola, ţară zguduită de un război civil în lupta ei pentru independenţă. Kapuściński se aruncă într-o aventură aparent sinucigașă, ajungând în inima conflagraţiei. Angola îl va schimba o dată pentru totdeauna: un simplu reporter la plecarea din Polonia, el se va întoarce acasă un adevărat scriitor.

Professor Balthazar – Minimest

De la orele 12:00 și 14:00, Cinema Elvire Popesco le dă întâlnire celor mici cu celebrul Profesor Balthazar, personajul central al unuia dintre cele mai populare seriale animate produse în Croaţia, lansate în urmă cu 50 de ani.

Avant-garde & Experimental 1&2

Primele două calupuri de scurtmetraje din retrospectiva Avant-garde & Experimental, filme care explorează noi limite în animație, grupate cronologic – de la pionieri ai genului la producţii contemporane – se văd la Cinema Elvire Popesco de la 16.00 și 18.00.

North Of Blue

Lungmetrajul de animație abstract nominalizat la Premiul Cristal la Annecy, în regia lui Joanna Priestley, aduce un omagiu adus misterioaselor peisaje înghețate ale nordului extrem. De văzut vineri – de la 20:00, la Cinema Elvire Popesco.

Foto: Anim’est, Another Day Of Life – facebook

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.