Începe ediţia #10 a eXplore festival!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-editia-10-a-explore-festival/

Ediţia #10 a eXplore festival – Bucharest International Contemporary Performance Festival se va desfăşura la WASP – Working Art Space and Production în perioada 18 septembrie – 15 noiembrie. Festivalul încurajează schimbul de experienţă şi promovarea tinerilor artişti prin spectacole, performance-uri, prezentări work-in-progress, workshop-uri, lecture-uri şi proiecţii de filme de artă.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2015

Co-iniţiat în 2005 de către coregraful şi managerul cultural Andreea Căpitanescu, director artistic al Asociaţiei 4Culture, festivalul vizează creşterea vizibilităţii performance-ului contemporan prin oferirea unui program internaţional complex, adresându-se publicului larg şi profesioniştilor din domeniu.

În fiecare an, eXplore festival – Bucharest International Contemporary Performance Festival selectează cele mai reprezentative creaţii internaţionale pentru noile tendinţe din dansul contemporan şi performance, alături de instalaţii şi experimente new-media, formate ce pendulează la graniţa dinte domeniile artistice.

eXplore a fost de-a lungul celor 10 ani un cadru extins pentru expunerea publică asumată a ideilor celor mai tineri artişti, prin acţiuni şi proiecte contemporane, şi aşa va fi şi în viitor.

Biletele se pot rezerva aici.

Pretul unui bilet este de 20 lei. Studentii la facultatile de profil dar si elevii liceului de coregrafie vor beneficia de intrare gratuita la evenimente, in limita locurilor disponibile.

Mai multe despre Ediţia #10 a eXplore festival – Bucharest International Contemporary Performance Festival, aici.

Foto: eXplore festival – Sergiu Matis

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.