Începe Gala Absolvenților UNATC 2019!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-gala-absolventilor-unatc-2019/

„Atenţie! Motor! Acţiune!… Începe Gala!” Între 20 şi 26 mai (pentru studiile de Master), respectiv 27 mai şi 2 iunie (pentru studiile de Licenţă), Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti îşi sărbătoreşte noua promoţie de absolvenţi, prin tradiţionala Gală dedicată lor.

Un articol de Petre Ivan|20 mai 2019

Spectacole de teatru, spectacole coregrafice proiecții de film, expoziții scenografie, ateliere demonstrative – peste 50 de evenimente adunate într-una dintre cele mai importante manifestări anuale ale Universității.

Nihil Sine Deo

Prima săptămână a Galei oferă prilejul publicului doritor de a face cunoștință cu creațiile artistice ale masteranzilor de la cele două facultăți, în curând „promoția 2019”.

Facultatea de Teatru prezintă în Gala Absolvenților UNATC 2019 – MASTER două spectacole în care sunt distribuiți studenții de la specializarea Arta Actorului: „Pescărușul” și „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, precum și trei spectacole semnate de studenții de la Arta Regizorului de teatru: „Caligula” de Albert Camus, „Revizorul” de N.V. Gogol și „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu.

Totodată, creațiile coregrafice „Nihil Sine Deo”, „Câte un om de iubit”, „Piese de schimb”, spectacolul de teatru de animație „Păcală”, după Ion Creangă, precum și un atelier demonstrativ susținut de masteranzii de la Pedagogie teatrală vor întregi programul.

Revizorul

Specializați în arta regiei de film, în arta imaginii de film, a montajului de sunet și de imagine, în scenaristică sau producție de film, tinerii masteranzi ai Facultății de Film își vor prezenta, la rândul lor, realizările artistice, multe dintre ele deja premiate la diverse festivaluri de gen. Scurtmetrajele (film de ficțiune, animație sau film documentar) vor putea fi vizionate în sesiuni de proiecții ce vor avea loc în perioada 23 – 26 mai, la Sala CINEMA din UNATC „I.L. Caragiale”.

Gongul final pentru masteranzi va suna duminică, 26 mai, când la Gala Finală – Master vor fi premiate cele mai bune creații ale tinerilor artiști.

*

Manifestările din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2019 – MASTER au loc la sediul Universității (Str. Matei Voievod, 75-77), la Teatrul Mic – Sala Studio (Str. Gabroveni, 57), la Teatrul Odeon (Calea Victoriei, 40-42), la Teatrul Național București – Sala Mică (Bd. Nicolae Bălcescu, 2) și la Teatrul „Nottara” (Bd. General Gheorghe Magheru, 20). Intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile), cu excepția evenimentelor care au loc la Teatrul „Nottara” și Teatrul Mic.

Programul detaliat al Galei Absolvenților UNATC 2019 se găsește pe www.unatc.ro și pe paginafacebook.com/galaabsolventilorunatc/

Foto: UNATC – facebook

01
/03
/14

Danuta Wałęsa, soţia fostului lider legendar al Solidarităţii Lech Wałęsa, autoarea cărţii autobiografice "Visuri şi taine", şi scriitorii Andrzej Stasiuk şi Olga Tokarczuk se numără printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.

28
/02
/14

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate...”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.

28
/02
/14

Din cartea scrisă de soţia sa, Romola de Pulszki, aflăm că marele balerin rus s-a născut la 28 februarie 1890, la Kiev, oraşul cu patru sute de biserici, într-o familie de dansatori de origine poloneză.

28
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 28 februarie s–a născut scriitorul şi filozoful Mircea Eliade? După terminarea învățămîntului primar la școala de pe strada Mîntuleasa, Eliade devine elev al Colegiului Spiru Haret fiind coleg cu Arșavir Acterian, Haig Acterian, Petre Viforeanu, Constantin Noica și Barbu Brezianu.Devine interesat de științele naturii și de chimie, ca și de occultism, și a scris piese scurte pe subiecte entomologice. În ciuda tatălui său care era îngrijorat de faptul că-și pune în pericol vederea și așa slabă, Eliade citește cu pasiune şi învăță, fără profesor, italiana și engleza, apucându-se să studize în acelaşi timp persana și ebraica. Opera completă a lui Mircea Eliade cuprinde peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite.

27
/02
/14

Anul 2013 a fost considerat bun pentru cinematografia de calitate. Iar asta se vede, parţial, în nominalizările la premiile Oscar 2014, dar şi prin filmele care au fost ocolite. Câştigătorii vor fi anunţaţi în noaptea de 2 spre 3 martie.

27
/02
/14

Asist la o lecție de profesionalism artistic, ce seamănă prea puțin cu o repetiție, fiind mai degrabă un concert în toată regula, fără lumini și public. Artistul este Ștefan Bănică. Alături de el sunt cele două trupe ale sale, The 50`s şi Rock n roll band, iar repetiţiile sunt dedicate concertelor sale acustice, din data de 7 și 8 martie, de la Circul Globus.

27
/02
/14

Februarie 2014. Zi frumoasă de iarnă nedefinită. Pași adunându-se în sala ce avea să devină pentru aproape două zile cuib de gânduri și rânduri. Și muzică plină de tumult, pasiune și îndemn către meditație. Întrebări și lacrimi.

27
/02
/14

Iris Spiridon mai scoate o piesă de excepție din cufărul cu păpuși vechi. Spectatorii pătrund ȋn sală ca printr-o oglindă fermecată, ȋn toiul unei ședințe de spiritism. Trei tinere ȋn rochii negre invocă spiritul uneia dintre cele mai controversate figuri feminine ale secolului XX.