Începe Gărâna Jazz Festival în Munții Semenic
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-garana-jazz-festival-in-muntii-semenic/

Joi, 12 iulie, începe Gărâna Jazz Festival, ediţia cu numărul 22 – un festival iubit pentru starea de spirit la care contribuie, deopotrivă, muzica, peisajul splendid, gastronomia şi farmecul satului bănăţean.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2018

Cele trei scene din Munții Semenic (Poiana Lupului, Hanul la Răscruce și Biserica Catolică din Văliug) își așteaptă iubitorii de jazz din toată Europa, pentru a se bucura de cele 25 de concerte susținute de muzicieni din 16 țări, inclusiv România.

Line-up 
Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen’s Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio și Tore Brunborg,Stefano Battaglia Trio,Emil Bîzgă Quartet – Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crișovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.garana

Program
Programul complet al concertelor în funcție de scene și ore de începere este disponibil aici.

Bilete
Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, o mai puteți face online pe www.garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.

Kit de festival
Serile la Gărâna pot fi destul de friguroase, ținând cont că ne aflăm la peste 1000 de metri altitudine. Pe timp de seară temperatura este de 10-11 grade Celsius, iar în timpul zilei vor fi până la 27 de grade. Spectatorii sunt sfătuiți să pună în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la munte. Din fericire, nu sunt anunțate ploi, dar, pentru orice eventualitate, nu ar trebui să lipsească din bagaje hainele impermeabile. Peste zi se poate face plajă și baie în lacurile din zonă (Lacul 3 Ape, Văliug), așa că, pe lângă pelerina de ploaie, puteți lua cu voi și costumul de baie. Mai multe despre bagaje la Gărâna Jazz Festival.

Dacă nu ați apucat încă să vă rezervați cazare, recomandăm opțiunea campării – este cea mai populară variantă de cazare la festival. O recomandăm mai ales pentru cei obișnuiți cu șederea la cort. Camparea se poate face pe dealuri, peste drum de scenă sau în curțile sătenilor. Este important să fiți înarmați cu echipamentul potrivit pentru camping: izoprene, saltele, saci de dormit, lanterne și, mai ales, haine groase. Detalii despre campare.

Brothers

Drum
Pe site-ul festivalului sunt disponibile cele mai ușoare rute cu mașina, trenul sau avionul. Pentru opțiunea de carpooling găsiți detalii aici. Nu ezitați să postați anunțul vostru, cu siguranță se pot naște conexiuni utile.

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte
Pe lângă concerte, publicul va putea participa la prezentarea unei instalații-experiment realizată de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentația piesei de teatru “Ferma”, a trupei Auăleu, la Târgul Național de Viniluri, la expoziția de afișe de jazz, precum și la lansarea cărții “Instant Stage” semnată de Ioana Tăut.

Rymden

Împrejurimi 
Peisajul zonei în care se află Gărâna este la fel de interesant ca muzica pe care o veți asculta timp de 4 zile. Dacă ajungeți pentru prima dată la festival, luați-vă timp săexplorați împrejurimile pe timp de zi. Aici mai multe despre traseele din zonă, accesibile pe jos, cu bicicleta sau mașina, dar și despre specificul culinar al zonei.

Festivalul de jazz de la Gărâna se desfășoară anul acesta între 12-15 iulie 2018.

Concertele vor avea loc pe scena mare a festivalului din Poiana Lupului (seara, după ora 19), în curtea Hanului La Răscruce (în timpul zilei, după ora 14) și în Biserica Catolică din Văliug (de la ora 11).

Mai multe detalii despre cazare, transport şi experiența la Gărâna Jazz Festival sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro

Foto: Gărâna Jazz Festival  – facebook

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...