Începe GreenTech Film Festival – ediţia a II-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-greentech-film-festival-editia-a-ii-a/

Ediţia a doua a GreenTech Film Festival (primul festival de filme documentare despre ecologie şi tehnologie verde) începe astăzi, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti. Evenimentul va fi deschis prin proiecţia filmului „THE BIG SHORT”.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2018

Proiecția va fi urmată de un dialog cu publicul alături de Joëlle TOLEDANO, Profesor Emerit de Economie la Universitatea Paris Dauphine şi preşedinta grupului de lucru «Miza blockchain». Dezbaterea va fi moderată de Constantin RUDNITCHI, expert economic şi ziarist.

GreenTech Film Festival începe astăzi, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti. O ediţie locală se va desfăşura la Institutul Francez din Cluj-Napoca, pe 20 noiembrie;

  • Festivalul va fi deschis prin proiecţia filmului „The Big Short”,urmată de un dialog între public şi Joëlle TOLEDANO, Profesor Emerit de Economie la Universitatea Paris Dauphine;
  • Pe 13 noimebrie, publicul va putea urmări avanpremiera mondială a serialului Marte, o producţie National Geographic, şi îl va cunoaşte pe singurul explorator român din National Geographic Society, cercetător în științele pământului și expert în strategii de dezvoltare;
  • Programul festivalului include proiecţii de film care vorbesc despre viitorul umanităţii, dezbateri şi atelierele MiniGreenTech de reciclare creativă şi robotică.GreenTech

Pe 13 noiembrie, publicul va putea urmări din sala de cinema avanpremiera mondială a celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”) şi regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”), care dau viaţă unui scenariu în care pământenii devin primii locuitori ai planetei MARTE. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00.

Prezent în România pentru GreenTech Film Festival, Sergiu Jiduc, singurul explorator român din National Geographic Society vine în sala de cinema pentru a vorbi publicului despre noua eră a explorării, în calitate de cercetător în științele pământului și expert în strategii de dezvoltare sustenabilă. Cercetarea sa se concentrează pe înțelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranța resurselor de hrană și apă în zonele montane.

În prezent, eforturile de cercetare ale lui Sergiu Jiduc acoperă spectrul științelor naturale și sociale (o componentă importantă a cercetării fiind înțelegerea mecanismelor de declanșare precum şi comportamentul ghețarilor în creștere sau în stare de avans rapid din Himalaya-Karakoram).

Din programul festivalului, tot pe 13 noiembrie, face parte şi dezbaterea „Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective” susţinută de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, în prezenţa altor specialişti români în domeniul economiei. Evenimentul va avea loc în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti, începând cu ora 19.00.

Ziua de miercuri, 14 noiembrie, include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă istoricul israelian Yuval Noah Harari în „Oameni, Zei şi Tehnologie”, cum funcţionează tehnologia online („Viitorul creat de noi”)şi crearea de conţinut video („YouTube, Vloggeri şi Tu”).

Din program mai fac parte şi atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Aceştia vor putea învăţa despreimportanţa reciclării prindemonstrații în care doze din aluminiu, PET-uri şi textile sunt transformate în obiecte ce pot fi refolosite, dar şi despre programare, robotică şi realitate virtuală.

Detalii despre programul complet, bilete şi rezervări sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro, la secţiunea Program, dar şi pe pagina de Facebookwww.facebook.com/GreenTechFilmFestival. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

GreenTech Film Festival este un proiect iniţiat de Media Image Factory. Ediţia din 2018 este organizată împreună cu Ambasada Franţei, Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Every Can Counts România şi Asociaţia Alucro.

Foto: GreenTech Film Festival – facebook

12
/01
/15

"Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu şi considerat unul dintre filmele favoritele la Oscar în acest an, va avea premiera în cinematografele din România pe 16 ianuarie,

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

08
/01
/15

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine în cinematografe în dublu rol: regizor și actor. Un tată în căutarea fiilor săi, într-un context istoric incert: la sfârşitul Primului Război Mondial, când lumea este încă devastată de oribilele sale consecinţe.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.