„Inexplicabil” cu William Shatner, un serial nou care rezolvă mistere neelucidate, la HISTORY
https://www.ziarulmetropolis.ro/inexplicabil-cu-william-shatner-un-serial-nou-care-rezolva-mistere-neelucidate-la-history/

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marţi, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producţiei este actorul William Shatner, câştigător al unui Glob de Aur şi a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante şi ciudate mistere ale lumii.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Serialul are misiunea de a rezolva câte un fenomen straniu sau câte o enigmă care a suscitat numeroase întrebări rămase fără răspuns de-a lungul timpului:  de la misterioasele lumini din Marfa, la cauzele neclare din jurul morții generalului George S. Patton, până la înfricoșătorul incident din trecătoarea Dyatlov – Rusia sau la existența Lancei Destinului ori chiar a Triunghiului Bermudelor.

Progresele înregistrate de către știință și tehnologie în ultimii ani aduc o lumină nouă asupra acestor fenomene misterioase până nu demult inexplicabile.

Așadar, fiecare episod va cerceta mai multe povești nesoluționate, care variază de la: fenomene naturale stranii, la teorii ale conspirației, comori pierdute și chiar dispariții misterioase.

Fenomenele inexplicabile se elucidează pe măsură ce William Shatner pătrunde în miezul poveștii și reconstituie cu mijloce moderne sau pe baza explicațiilor unor experți în domeniu unele dintre cele mai intrigante subiecte.

Alte producții  importante dedicate Lunii secretelor sunt: „Blestemul Insulei Oak” – sezonul 7 și „Extratereștri Antici” – sezonul 12.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.