Însemnările unui nebun, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu, deschide stagiunea teatrală ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/insemnarile-unui-nebun-cu-marius-manole-si-alexander-balanescu-deschide-stagiunea-teatrala-arcub/

Odată cu venirea toamnei, teatrul revine în atenţia pasionaţilor de poveşti puse în scenă. La ARCUB Batişte, stagiunea este deschisă cu una dintre cele mai iubite producţii teatrale: „Însemnările unui nebun”. Bazat pe celebra nuvelă a lui Gogol, spectacolul aduce în atenţia spectatorilor un subiect actual al vremurilor noastre, reuşind să marcheze felul în care dezechilibrul şi nesiguranţa reuşesc să pătrundă în vieţile tuturor.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2015

Impactul emoțional este puternic, spectacolul punând lumii o oglindă în față care arată felul în care grijile șii neliniștile reușesc să acapareze mintea.

Joi, 15 octombrie și vineri, 16 octombrie, ora 20.00

ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN de N.V. Gogol

Regia: Felix Alexa; Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Cu: Marius Manole şi Alexander Balanescu

Marius Manole

Marius Manole

Însemnările unui nebun este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări.  (…) Această montare ilustrează creator poetica unui regizor cu personalitate şi stil. Felix Alexa aduce valori de emoţie şi de gândire în citirea lui Gogol şi a epocii noastre. (…) “Însemnările unui nebun” se impune ca un moment de vârf al stagiunii, pe care vi-l recomandăm. – Ludmila Patlanjoglu.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II).

Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

Mai multe detalii aici.

Foto: Însemnările unui nebun, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu – arcub.ro.

01
/08
/14

Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Municipiului Bucureşti, organizează în perioada 1-3 august 2014 cea de-a doua ediție a Festivalului Strada Armenească, care va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armenești, sediul Uniunii Armenilor din România, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească).

30
/07
/14

O echipă de cercetători de la Universitatea “Babeş-Bolyai” şi de la Universitatea din Islanda a lansat, marţi, la Cluj-Napoca, un proiect unic în România, în cadrul căruia va fi reconstituită istoria orală a populaţiei rome, finanţarea, în valoare de 750.000 de euro, fiind din fonduri norvegiene.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

30
/07
/14

Cine este agramat? Un om care face erori elementare de limbă. Este des întâlnită greșeala prin care în locul lui „agramat” este folosit termenul „anagramat”, adică participiul trecut al verbului „a anagrama”. Ce înseamnă „a anagrama”? A modifica ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține un alt cuvânt.

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.