Întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”. TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-muzicantii-din-bremen-tvr-3-difuzeaza-in-fiecare-zi-teatru-tv/

Teatrul este poveste. Povestea de care avem nevoie. Pentru a rămâne împreună în aceste zile dificile şi pentru a ne păstră speranţa, TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV: la ora 14.00 şi la ora 20.00. Iată ce putem vedea astăzi, 30 martie!

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

De la ora 14.00, este programat „Harvey” (reluare).

Însă luni este, și săptămâna aceasta, la TVR 3, seara teatrului pentru copii, iar de la ora 20.00 avem întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”, adaptare de Ema Stere după „Frații Grimm” (cu reluare marți 31 martie, la ora 14.00, tot pe TVR 3). Spectacolul pentru televiziune este o coproducție Teatrul Țăndărică – TVR.

Muzicanții din Bremen

Regia artistică: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica: Ioan Gyuri Pascu

Coregrafia: Vava Ștefănescu

În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Neculcea,Ștefan Craiu

Echipa TVR

Imaginea: Ovidiu Cristescu, Mihai Costea, Alex Zugravu, Carmen Birtea, Dragoș Ionescu Montaj: Luci Mocensz, Robert Kallos

Post procesare sunet: Cornel Ciuleanu

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Lucia Constantinescu

Regia TV: Andrei Măgălie

Ce te faci atunci când pare că rostul tău a dispărut? „Muzicanţii din Bremen” este o poveste care ne propune să descoperim că oricine se poate transforma atunci când totul pare pierdut, prin puterea visului, a speranţei, a voinţei şi cea a prieteniei, a spiritului de echipă. Patru animale care, fiind bătrâne şi devenind nefolositoare, urmau să fie alungate de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reuşesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum și pleacă spre Bremen, oraşul speranţei.

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

12
/10
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 13 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, în memoria marelui actor Adrian Pintea (n. 9 octombrie 1954 – d. 8 iunie 2007), o producție din seria capodoperelor longevive păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: spectacolul „Don Carlos” de Friedrich Schiller.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

11
/10
/14

Filosoful şi matematicianul francez René Descartes, autorul celebrului dicton "Cogito ergo sum" ("Cuget deci exist"), prezenta o excrescenţă osoasă de aproximativ 5,4 centimetri pătraţi în zona sinusurilor, o tumoare benignă care nu a avut însă legătură cu moartea sa, potrivit oamenilor de ştiinţă.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

10
/10
/14

În 95% din cazuri, atunci când ne uităm la un personaj feminin pe o scenă românească ceea ce vedem este un punct de vedere masculin. La noi, poveștile femeilor sunt spuse de către bărbați. Ce-ar fi să aflăm ce au de spus femeile despre ele însele? Acesta este punctul de plecare pentru tema primei ediții a Platformei Internaționale de Teatru București - „Viitorul este feminin”.