Jazz Compas Live in Museum – Ziua internaţională a Jazz-ului 30 Aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-compas-live-in-museum-ziua-internationala-a-jazz-ului-30-aprilie/

Premieră în capitală, de ziua internaţională a jazzului 30 aprilie 2014, Bucureştiul va fi pe pe harta acestei importante sărbători festivaliere alături de mai bine de 140 de ţări participante.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Desfăşurat la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Şuţu (zona Universitate) evenimentul îşi propune a fi un festival urban care vă invită în plin centru al Bucureştiului, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu.

Ora 18 00:  Cătălin Milea Hammond Trip – Awakening
Curtea Veche (str. Franceză nr. 21)

Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum European Big Band Academy (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra, saxofonistul Cătălin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale.

Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv şi versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevărat “must-see-to-believe”, unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, şi saxofonistul Cătălin Milea – vă poartă cu ei într-o călătorie în care aduc un mix de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, şi străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă, un concept unic în peisajul jazzistic românesc şi european.

Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com

Jazz CompasOra 20 30: Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)
După nici un an de la primul album “Humanized”, grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează în mediul online, cel de-al doilea album oficial, intitulat „A Pasha’s Abstinence”, ce poate fi găsit pe site-ul www.sebastianspanachetrio.com.

Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turceşti, o cultură care a influențat deopotrivă muzica tradițională şi cultura românească în general.

Format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuție), trioul va lansa în premieră în Bucureşti, cel de-al doilea disc: „A Pasha’s Abstinence”.

Ora 21 30: Bucharest Jazz Orchestra – „Poveşti din Bucureşti”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

Lansată oficial pe 27 februarie 2012 Bucharest Jazz Orchestra a apărut din dorinţa de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată de un ansamblu de mari dimensiuni, la cel mai înalt nivel.

Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groaza, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurenţiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas.

Atât alcătuirea orchestrei cât şi repertoriul original abordat, fac din B.J.O. o prezenţă inedită pe scena românească şi internaţională de jazz.

CONCURS
Participanţii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe www.jazzcompas.com

BILETE
Biletele se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Foto cu Jazz Compas Live in Museum – wikipedia

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.