Jazzappella, de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-de-craciun/

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2013

Se spune că jazzul este singura muzică în care aceeași notă poate fi cântată seară de seară, dar de fiecare dată diferit. Pe 23 decembrie, de la ora 21:00, Jazzappella va cânta în clubul Puzzle (Calea Victoriei 155, Bl. D1).

În 2010, cinci muzicieni talentați au vrut sa cânte altfel notele de jazz, fără instrumente, doar vocal; altfel spus – a cappella. Așa s-a născut grupul vocal Jazzappella.

Jazzappella este primul quintet din România care a avut curajul să abordeze acest gen muzical. După ce au fost invitați să cânte pe scenele câtorva dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România (Festivalul de Jazz de la Timișoara sau Satu Mare), în Piața Festrivalului “George Enescu” sau la Sala Radio, alături de Big Bandul Radio, Jazzappella vor interpreta a cappella în Club Puzzle, sub semnul MooNDay Jazz, Blues and More.

Concert Jazzappella Puzzle

Jazzappella, în concert de Crăciun

Cei cinci membri ai grupului (Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Ana Bancescu, András Zoltán si Bogdan Tudor) au pregătit un spectacol inedit. Concertul va include  piese de jazz contemporan, piese de pop-rock cunoscute în aranjamente de jazz, compoziții proprii, dar și aranjamente originale ale unor piese specifice sărbatorilor de iarnă.

Intrarea  la concert costă 25 de lei. Rezervările se pot face telefonic (077 21 600 31).

Foto: membrii Jazzappella 

29
/06
/14

Cel mai important eveniment de jazz al anului din Capitală, ARCUB Live Open Air — Jazz, Blues & More, se relansează la cea de-a treia ediție sub un nume și un concept nou: Bucharest Jazz Festival.

29
/06
/14

Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal, a strălucit într-un program de concert de mare virtuozitate, în prima apariție a unei orchestre românești pe scena Filarmonicii din Berlin, care a stârnit uralele unui public în general destul de reținut în aprecieri.

27
/06
/14

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producție ce va intra în repertoriul instituției începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow și de o echipă de creație alcătuită din artiști români și străini.

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.

14
/06
/14

Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în 17 iunie, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, fiind invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa: