Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed și John C. Reilly filmează în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/joaquin-phoenix-jake-gyllenhaal-riz-ahmed-si-john-c-reilly-filmeaza-in-romania/

Casa de producţie Mobra Films anunţă deschis castingul pentru figuraţie şi figuraţie specială pentru filmul The Sisters Brothers, în regia lui Jacques Audiard, pe care îl va coproduce. The Sisters Brothers este un western care îi are în rolurile principale pe Riz Ahmed, Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2017

Filmările pentru acest proiect au început deja în Spania și vor continua în România în Bucuresti și în împrejurimi începând din 18 august, presupunând multe provocări logistice pentru echipa română.

Una dintre ele este selecția figurației pentru acest proiect. Directorul de casting, Christel Baras, își dorește tipologii cât mai diferite însă care trebuie să fie în acord cu viziunea regizorală.

Se caută așadar bărbați, femei și copii, români, americani, irlandezi, francezi, sud-americani, chinezi, spanioli, ruși, ucraineni, evrei, africani, mexicani, cu vârste între 16 și 70 de ani.

Cei interesați să participe la CASTING sunt așteptați să se înscrie la numerele de telefon: 0756 115277 – Filip Vladimir sau 0748 161432 – Andreea Petrunjinschi, sau la adresa de e-mail: [email protected] și se pot întâlni cu directorul de casting în zilele de 7, 8 și 9 iulie în Strada Ion Brezoianu 23-25, Clădirea Universul la Linotip – Centru Independent Coregrafic.

Filmările au loc până în 15 septembrie 2017 iar cei ce vor fi selectați vor trebui să fie prezenți în datele de 24 și 25 iulie 2017 pentru probele de costume.

Acțiunea peliculei se petrece în Statele Unite ale Americii, în anul 1850, și urmărește povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm – interpretat de Jake Gyllenhaal, care este urmărit prin Deșertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli (John C. Reilly ) și Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). Scenariul filmului are la bază romanul cu același nume al lui Patrick DeWitt.

Jacques Audiard și-a început cariera ca asistent de regie al lui Roman Polanski la filmul ‘The Tenant’ (1976) și este autorul unor filme precum ‘Un héros très discret’ (1996), distins la Cannes cu Premiul pentru cel mai bun scenariu, ‘Sur mes lèvres’ (2001) pentru care a obținut Premiul César pentru scenariu,

De battre mon cœur s’est arrêté (2006) sau De rouille et d’os (2012), cu Marion Cotillard. În 2009, thriller-ul Un prophète, câștigător al Marelui Premiu la Cannes, nominalizat la Oscar și Globurile de Aur și distins cu nouă trofee César și Premiul BAFTA, i-a adus recunoaștere internațională.

The Sisters Brothers este primul film al lui Jacques Audiard în limba engleză.

Foto: Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, John C. Reilly si Jacques Audiard – facebook

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

27
/07
/23

A 80-a ediţie a prestigiosului Festival de Film de la Veneţia se anunţă una promiţătoare, cel puţin pe hârtie: nume mari al cinematografiei mondiale concurează pentru Leul de Aur, iar secţiunile necompetiţionale includ la rândul lor cineaşti celebri.

27
/07
/23

August Film este o companie nouă de distribuție a cărei misiune este să aducă publicului din România filme care spun povești personale, filme care au curajul să vorbească despre subiecte incomode, păstrându-și în același timp abordarea umană, plină de emoții autentice, cu care te poți identifica ușor, filme care inspiră - pe scurt, filme pe care cineva le-ar recomanda oamenilor pe care-i iubește.

27
/07
/23

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL va fi deschis anul acesta de cel mai nou film al câștigătorului primului trofeu al său. În 2004, la prima ediție, filmul câștigător al competiției de lungmetraj era „Buongiorno, note” în regia lui Marco Bellocchio care revine pe marele ecran de la Sfântu Gheorghe, după douăzeci de ani, cu „Kidnapped” – povestea unui tânăr evreu răpit și convertit la catolicism în 1858.

25
/07
/23

De azi și până duminică, pe 30 iulie, poposește în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, lângă Țara Piticilor, caravana Filme în aer liber și aduce publicului constănțean 6 proiecții în aer liber ale unor filme de Oscar, dar și spectacole de magie, percuție și pantomimă la care intrarea este liberă. Mai multe detalii se găsesc pe Facebook și pe https://filminaerliber.ro/.

25
/07
/23

Pe 19 iulie, sute de vedete din România au fost prezente la avanpremiera de gală a filmului Barbie distribuit la nivel național de Vertical Entertainment, producție care a pictat întreaga lume în roz. Evenimentul a avut loc la Cineplexx din Băneasa Shopping City și a adus o mică parte din Lumea Barbie, spre încântarea celor prezenți.

21
/07
/23

Creatrix Fama, organizatorul temerarului Film O’Clock International Festival desfășurat simultan în șapte țări aflate pe meridianul de 25 grade longitudine estică, anunță cu bucurie deschiderea înscrierilor pentru programul de mentorat "Her Story, Her Future". Acest program are ca scop sprijinirea și încurajarea femeilor din industria filmului, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale într-un mediu sigur și susținător.

19
/07
/23

Festivalul Cinemascop vine agale cu a șasea ediție! Sunteți așteptați din nou în grădina de vară din Eforie Sud, între 1-6 august, cu filme, ateliere de creație pentru copii, dar și surprize, cum ar fi o petrecere silent disco. Ca de obicei, intrarea este liberă, iar grădina se deschide zilnic la ora 18:00.

19
/07
/23

Festivalul Ceau, Cinema! a sărbătorit zece ani alături de public şi invitaţi. Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de cineaşti din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte au făcut parte din programul ediţiei aniversare, care a avut loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara.