Jocurile video şi muzica clasică la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-video-si-muzica-clasica-la-sala-radio/

În seara de 4 mai, de la ora 19.00, Radio România şi Goethe-Institut vă invită la concertul „Game Heroes” de la Sala Radio ca să vă convingeţi că jocurile video şi muzica clasică… chiar se potrivesc.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2018

Orchestra Naţională Radio dirijată de Stefan Geiger va prezenta aranjamente orchestrale noi ale unor tineri compozitori, realizate special pentru unele jocuri clasice.

Fanii jocurilor video vor avea ocazia să redescopere şi piese celebre ale genului lor preferat, ca de exemplu Angry Birds sau Blushock, în orchestraţii clasice.

La nivel global, muzica de gaming este un domeniu tot mai captivant pentru compozitori şi muzicieni de formaţie clasică cu potenţial creativ. Goethe-Institut face eforturi pentru a crea punţi de comunicare în acest domeniu şi de a interconecta tineri compozitori, muzicieni şi specialişti în gaming.

În cadrul concertului va avea loc şi un concurs de Game Music, la care participă trei tineri compozitori români : Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip. Ei au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video „Dreams”, cei trei fiind selectaţi în urma unui workshop de game music, organizat în noiembrie 2017 de Goethe-Institut, sub conducerea lui Dominik Schuster (Germania).

Goethe-Institut şi Radio România speră să aducă împreună cu ocazia acestui eveniment un număr cât mai mare de împătimiţi ai jocurilor video dar şi ai muzicii clasice. Evenimentul este prezentat de Mihai Constantin.

În program sunt incluse : Benny Oschmann :  The Raven – Legacy of a Master Thief.  Ouverture, Konstantin Kemnitz/ Dominik Schuster:  The Legend of Zelda: Skyward Sword, Ari Pulkkinnen: Angry Birds, Robin Becker/Levente Kovacs: Super Mario 3D World, Bogdan Pintilie/Ionuţ Teodorescu/Victor Filip: Dreams, ultimele trei în versiuni orchestrale noi, iar după pauză Garry Schyman: Bioshock 2 Suite, Koji Kondo: Super Mario Bros. Medley + live gaming cu Malternativ, Yasunori Mitsuda: Chrono Cross. Suite.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Foto: Jocurile video şi muzica clasică la Sala Radio – facebook

04
/07
/16

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

30
/06
/16

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră cu artiști de elită și profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediție, desfășurată la Sinaia, are loc în perioada 14 - 26 iulie.

27
/06
/16

Cu un program impresionant – Concertul nr.5 « Imperialul » și Simfonia nr. 7 de Bruckner -, Orchestra simfonică a Filarmonicii bucureștene, dirijorul german Gerd Schaller și pianistul israelian Alon Goldstein închid, joi 30 iunie și vineri 1 iulie, o stagiune care a cunoscut multe momente de vârf.

26
/06
/16

A fost idolul unei țări întregi. Adolescentele de la pension dormeau cu poza lui sub pernă, visând să devină artiste. „Prințul operetei românești” are astăzi bust în parcul Kisellef. O stradă din Bucureşti se numește „Nae Leonard” și un teatru din Galaţi îi poartă numele: Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

24
/06
/16

Al Pacino, actorul în vârstă de 76 de ani, devenit o legendă a cinematografiei americane prin rolurile sale din filme precum "Nașul" sau "Scarface", se numără printre laureații celei de-a 39-a gale anuale a Kennedy Center Honors, cele mai prestigioase distincții culturale din Washington.

23
/06
/16

Am ascultat în ultimul timp mai multe discuri, semnate de nume dintre cele mai importante ale lumii interpretative contemporane. Și mi se pare esențial că fiecare dintre acești mari muzicieni spun prin înregistrările lor și o poveste interesantă pentru oamenii de astăzi; muzica, mai ales muzica clasică, nu este doar un prilej pentru clipe de liniște, ci și un pretext pentru a intra într-un univers destul de îndepărtat de obișnuitul nostru cotidian.

23
/06
/16

Omar Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel mai nou disc al său, Ilé, o revenire muzicală la rădăcinile afro-cubaneze, pe scenă fiindu-i alături Leandro Saint-Hill -saxofon și flaut, Childo Tomas- bas și vocal, Ernesto Simson la tobe. Joi, 30 iunie, de la ora 20.00, la Sala Radio.

22
/06
/16

Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” și Muzeul Național de Artă al României vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Vor fi alături de noi Victor Rebengiuc, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu şi mulţi alţii.

21
/06
/16

Obiecte de artă realizate de Kurt Cobain, precum şi obiecte personale, vor fi expuse într-un viitor turneu al unei expoziţii dedicate acestuia. Arta lui Kurt Cobain a apărut pentru prima oară în documentarul din 2015 "Cobain: Montage of Heck", al cărui producător executiv a fost Frances Bean.