Kilipirim începe azi – De la Patrick Modiano (Nobel 2014) la cărţile de 1 leu
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-incepe-azi-de-la-patrick-modiano-nobel-2014-la-cartile-de-1-leu/

O ofertă impresionantă de cărţi la preţuri „de kilipir”, peste 7.500 de titluri, îi aşteaptă pe cititori la ediţia din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Printre acestea, cărţi semnate de cei mai recenţi laureaţi ai Premiilor Nobel pentru Literatură şi Pace.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2014

Kilipirim 2014 / Volume pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați, deopotrivă beletristică, nonficțiune și albume de artă – acestea sunt produsele care compun oferta expozanților, pe parcursul celor 5 zile de târg (29 oct.-2 nov., zilnic între orele 10.00 și 22.00), la Unirea Shopping Center – et. 2, Aripa Călărași.

Romanul Dora Bruder, semnat de cel mai recent câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, Patrick Modiano, este una dintre cărțile care își așteaptă cititorii la standul Editurii Rao din cadrul Kilipirim. Oferta Rao include peste 1000 de titluri și reduceri care încep de la 30% și merg până la 70%.

Pe lista recomandărilor speciale se află cărțile din seria „de buzunar” pentru adulți, care, la Kilipirim, vor costa doar 12 lei, precum și cele din seria „de buzunar” pentru copii, la 9 lei. De asemenea, în lista ofertelor speciale se inscriu și volume de Jodi Picoult sau William Faulkner care, la Kilipirm, vor costa doar 18 lei, precum și multe dintre titlurile din seria „RAO CLASS” (reduse, de la 50-60 lei la 28 lei).

Aramis este una dintre editurile la standul căreia, în cadrul Kilipirim, cititorii vor găsi peste 10 titluri care costă doar 1 leu.kilipirim

Caietele de Abecedar la doar 3 lei, precum și cele mai noi povesti clasice pentru copii, realizate la o calitate grafică de excepție, la doar 6 lei sunt două dintre titlurile care, cu siguranță, vor constitui o atracție pentru părinți.

La standul Editurii Nemira, reducerile încep de la 35% și merg până la 50%. În plus, vor exista și pachete-cadou, cu 40% reducere, și multe cărți la prețul special de 10 lei. Îndrăgitul roman Doctor Sleep al lui Stephen King, Revolta – ultimul volum din seria Jocurile Foamei, bestseller internaţional publicat în 32 de ţări, al lui Suzanne Collins sau volume semnate de Olga Ojog-Brașoveanu, cea mai cunoscută autoare română de romane polițiste – acestea sunt doar o parte dintre recomandările speciale ale editurii.

Memoriile celei mai recente câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, este doar unul dintre cele peste 700 de titluri cu care Editura Polirom vine la Kilipirim. Cărțile de la standul Polirom și Cartea Românească au un discount de 30%, oferta fiind completată de o serie impresionantă de titluri (peste 300) la prețul special de 9,99 lei.

kilipirimCurtea Veche Publishing a pregătit pentru ediția din această toamnă a Kilipirim 550 de titluri la prețuri speciale, peste jumătate dintre acestea având prețuri cu 60-80% mai mici decât în librării. Editura și-a propus să ofere multe surprize, așa că multe dintre cărți vor putea fi achiziționate cu un preț chiar sub 10 lei.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale Kilipirim, Editura Humanitas va aduce la târg, pe lângă îndrăgitele cărți din ofertă, și o serie de jocuri pentru copii și albume de artă. La standul editurii, cititorii vor putea regăsi peste 700 de titluri, între care și cărți la prețuri „rotunde”, de 5, 10, și 15 lei.

La această editie a târgului de carte Kilipirim, Grupul Editorial Trei vine cu o ofertă de peste 300 de titluri: reducerile practicare sunt de 30%, însă există și o ofertă specială: peste 150 de titluri vor avea prețul promoțional de 10 lei.

Peste 450 de titluri vor regăsi cititorii la standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, ediția de toamnă 2014: cărţi pentru copii, albume de artă, dicţionare, enciclopedii, volume la prețuri excepționale, ale căror prețuri au fost reduse cu 40%.

Foto: Kilipirim,  Patrick Modiano – wikipedia, facebook

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

08
/07
/19

În anul 2009, istoricul a predat editurii Humanitas un manuscris pe care l-a cerut publicat după moartea sa. Scriitorul avea nouăzeci și trei de ani și a mai trăit încă (aproape) un deceniu. S-a săvârșit în ianuarie 2018, la (aproape) o sută doi ani. Cartea aceea era „Amintiri și povești mai deocheate”.

01
/07
/19

O vizită la muzeu, o rusoaică necunoscută într-o cabină telefonică, un dans cu Vera, fluturi, un vagon de dormit, Lev Tolstoi tolănit într-un șezlong... Bun venit în lumea viselor unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile – Vladimir Nabokov!

25
/06
/19

Despre fericire, valori actuale, iubire, compasiune, egoism, educație, ambiții, viață și moarte, cu Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama, recompensat în 1989 cu Premiul Nobel pentru Pace.

15
/06
/19

Elizabeth Gilbert se întoarce la ficțiune cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusă într-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai în vârstă care privește în urmă la propria tinerețe cu un amestec de bucurie și regret, „Orașul fetelor” explorează teme ca sexualitatea și promiscuitatea feminină, dar și idiosincraziile iubirii adevărate.

12
/06
/19

Vă propunem astăzi un interviu cu un personaj care vine dintr-o zonă culturală mai puțin mediatizată: cultura noastră culinară. Cosmin Dragomir a pus pe picioare editura GastroArt și publică – nici mai mult, nici mai puțin – decât cărți despre istoria bucătăriei noastre.