KINOdiseea aduce 7 filme și activități pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-aduce-7-filme-si-activitati-pentru-copii/

După primele 5 zile în care spectatorii au ocupat toate locurile la proiecţiile de film şi atelierele din cadrul KINOdiseea – Festivalul Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr (open air), săptămâna 6 – 12 septembrie aduce în Parcul Plumbuita din Bucureşti încă 7 filme pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|7 septembrie 2021

Majoritatea filmelor sunt dublate în limba română și, de asemenea, au loc ateliere de actorie și creație, spectacole de jonglerii și pantomimă și târg de meșteșuguri, artizanat și design contemporan.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul ediției non-competitiționale în aer liber este gratuită. Toate filmele sunt destinate audienței generale, iar programul complet se poate vedea pe https://www.kinodiseea.ro.KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) în aer liber este primul eveniment din cadrul ediției a XIII-a.

6 septembrie

20:00 – TOY STORY 4/ POVESTEA JUCĂRIILOR 4, Regia John Lasseter, John Cooley, animație, 89 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Woody și gașca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiță care se pregătește să meargă la grădiniță și se luptă cu temerile specifice acestei tranziții. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare și necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie.

7 septembrie

20:00 – MICUL PRINȚ, Regia Mark Osborne, animație, 108 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Mark Osborne vine cu prima adaptare animată a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul prinț. Eroina povestirii este Fetița pe care mama sa o învață cum să se poarte în lumea adulților. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul. Acesta îi prezintă micuței sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul prinț.

8 septembrie

20:00 – DUMBO, Regia Tim Burton, animație, 112 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Filmul urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit. Holt Farrier, un veteran de război și fost star al circului, își găsește viața întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din război. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt și pe copiii săi, Milly și Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă.

9 septembrie

TROLII, Regia Walt Dohrn, Mike Mitchell, animație, 92 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Filmul transportă publicul către o lume colorată și minunată populată de Troli extraordinar de optimiști, care dansează și cântă continuu și de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiți numai când au Troli în stomac. După ce familia Bergen invadează satul Trolilor, Poppy, cel mai vesel Trol, și prea-prevăzătorul și țâfnosul Branch, pleacă într-o călătorie, încercând să-și salveze prietenii.

10 septembrie

18:00 – 20:00 – Spectacol de jonglerii; 20:00 – MARY POPPINS REVINE, Regia Rob Marshall, live-action, 130 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Michael și Jane au crescut și sunt adulți. Michael, cei trei copii ai săi și menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viața familiei Banks și, împreună cu veșnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), își folosește abilitățile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria și uimirea care lipseau din viața lor.

Pentru asta, Mary Poppins le face cunoștință copiilor cu câteva personaje caraghioase și amuzante, inclusiv cu excentrica ei verișoară Topsy (Meryl Streep).

11 septembrie

11:00 – 20:00 – KIDS FAIR târg de meșteșugari și ATELIER de SLIME;

8:00 – 19:00 – ATELIER de actorie Paul Grec, actor și regizor (20 copii, + 07 ani);

18:00 – 20:00 Spectacol de pantomimă;

20:00 – SONG OF THE SEA/ CÂNTECUL MĂRII, Regia Tom Moore, subtitrat, animație, 93 minute.

Sinopsis: Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare.

12 septembrie

11:00 – 20:00 – KIDS FAIR târg de meșteșugari și ATELIER de SLIME, 18:00 – 19:00 – ATELIER de actorie Paul Grec, actor și regizor (20 copii, + 07 ani);

20:00 – MUNE, GARDIANUL LUNII, Regia Benoît Philippon, Alexandre Heboyan, animație, 85 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Într-un univers în care ziua și noaptea se află sub atenta grijă a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiriduș al nopții, este ales să devină Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. În ciuda unei staturi deloc impunătoare și a lipsei sale de experiență în coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie să ghideze Luna în noapte și să vegheze asupra Lumii Viselor. Însă când novicele și inocentul Mune pierde Luna din greșeală, echilibrul planetei este în pericol, iar Soarele cade în mâinile lui Necross, lordul lumii subterane. Întreaga planetă se scufundă în întuneric.

Kinodiseea aduce anul acesta, în premieră, o latură nou-nouță dedicată tuturor piticilor și părinților, KinoKidsFair, târgul de designeri și producători locali de produse , care îi așteaptă pe vizitatori pe 11 – 12 septembrie, de la 10:00 la 20:00.

Accesul la toate activitățile din cadrul ediției în aer liber este gratuit, însă încurajăm participanții să „achite” accesul prin minimum 10 capace de plastic, pe care le vom dona către Asociația Capace cu suflet; Asociația colectează capace încă din 2013 și le revalorizează pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând în același timp natura.

De aceea, accesul în spațiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și este condiționat de efectuarea triajului observațional, de furnizarea datelor personale în cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar și de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

18
/09
/12

Teatrul Bulandra din Bucureşti împlineşte marţi, 65 de ani de la inaugurare, în 1947 născându-se sub numele de Teatrul Municipal, cu piesa ”Insula” de Mihail Sebastian. Directorul instituţiei de cultură, regizorul Alexandru Darie, a declarat, cu această feicită ocazie, că teatrul se dovedeşte a fi, şi în contemporaneitate, un loc de meditaţie. „În mod evident […]

18
/09
/12

În 1783, a încetat din viaţă matematicianul şi fizicianul Leonhard Euler (teoria mişcării planetelor şi cometelor); este considerat fondatorul calculului variaţional (n. 15 aprilie 1707)   1831 – A încetat din viaţă poetul Vasile Cârlova (poeziile: „Înserare”, „Ruinurile Târgoviştii”) (n. 4 februarie 1809) 1883 – S-a inaugurat, la Bucureşti, „Expoziţia cooperatorilor din ţară”, exclusiv cu […]

17
/09
/12

Prima ediţie a Săptămânilor Filmului Românesc se va desfăşura în perioada 19 septembrie – 9 octombrie 2012 la Cinematograful Odyssée din Strasbourg, şi este organizată într-un moment aniversar de către Odyssée şi Asociaţia Studenţilor Români din Strasbourg, cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles, informează un comunicat de presă al ICR Bruxelles. „Cu ocazia împlinirii a […]

17
/09
/12

Cea de-a X-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Radio România, în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, se va desfăşura, în perioada 17 – 25 septembrie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti. Potrivit unui comunicat transmis luni de Serviciul Comunicare al […]

17
/09
/12

Mai multe filme ce aparţin cinematografiei est-europene şi au obţinut premii în competiţiile de gen, vor fi proiectate pentru publicul din Bucureşti la cea de-a opta ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF). Evenimentul, ce va avea loc în perioada 27 septembrie şi 7 octombrie, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Muzeul Naţional […]

17
/09
/12

1787 – A fost adoptată Constituţia Statelor Unite ale Americii (în vigoare şi astăzi), document ce proclamă SUA stat federal, având ca formă de guvernământ republica prezidenţială.   1821 – A încetat din viaţă Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc; a fost iniţiatorul şi conducătorul primei şcoli în limba română, „Şcoala de la Sfântul Sava” […]

17
/09
/12

„Zilele culturii armene la Muzeul Satului” vor fi găzduite în perioada 21-23 Septembrie, de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, informează Uniunea Armenilor din România (UAR), într-un comunicat transmis luni, 17 septembrie.   Cu această ocazie Muzeul Satului va fi animat de spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, acestea fiind completate de expoziţii de […]

17
/09
/12

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, susţine, într-un mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că anul şcolar ce se deschide „aduce ceva nou”, şi anume clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.   În opinia ministrului Liviu Pop, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, […]

17
/09
/12

n. 04/05/1977 Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" Bucuresti, Facultatea Actorie WebSite: www.cristianaraduta.ro culoare par: blond; culoare ochi: caprui; inaltime: 1,70 cm; greutate: 52 kg

14
/09
/12

Tabloul „Ciobăniţă” de Nicolae Grigorescu, prezintă o femeie deghizată în haine de cioban şi va fi scoasă la licitaţie de casa Artmark, pe 25 septembrie, la Ateneul Român din Bucureşti.   Portretul ciobăniţei este propus colecţionarilor de artă la Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism organizată de Artmark pe 25 septembrie. Alături de aceasta, va fi […]

14
/09
/12

Expoziţia „Childhood. Remains and Heritage/ Copilăria. Rămăşiţe şi patrimoniu”, organizată în cadrul proiectului european cu acelaşi nume, finanţat prin programul Cultura 2007-2013, va fi prezentată, în cadrul unui itinerariu european susţinut de Institutul Cultural Român, la Paris.   În perioada 12-30 septembrie, Institutul Cultural Român de la Paris găzduieşte muzeul copilăriei: un melanj inedit de […]

14
/09
/12

În 1321, a încetat din viaţă poetul Dante Alighieri, creator al limbii literare italiene; este autorul primei capodopere a literaturii moderne europene: “Divina Comedie”, şi a romanului “Viaţa nouă”, considerat primul roman autobiografic din literatura universală (n. 1265).   1769    – S-a născut Alexander von Humboldt, explorator şi geograf, unul dintre ultimii mari savanţi de […]

14
/09
/12

Catherine, soţia prinţului William, a rostit primul său discurs oficial în străinătate joi, în Malayezia, în cadrul celei de-a doua etape a unui amplu turneu Asia-Pacific menit să finalizeze „ucenicia” regală a ducesei de Cambridge, informează AFP. „A le oferi copiilor şi familiilor lor un loc unde să se bucure de sprijin, de îngrijire pentru […]

14
/09
/12

Filmele Despre oameni şi melci, Campania şi Resident Evil: Răsplata au premiera pe marile ecrane în acest sfârşit de săptămână. A treia ediţie a Nopţii Albe a Filmului Românesc are loc vineri seara la Bucureşti şi, pentru al doilea an consecutiv, la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. O expoziţie cu lucrări semnate de Gustav Klimt, realizate […]

14
/09
/12

Teatrul Metropolis vã invitã sâmbãtã, 15 septembrie, la ora 19:00 sã luaṭi parte la premiera spectacolului Jubileul, de Jean-Marie Chevret şi Michèle Ressi. Având-o în rol principal pe Maia Morgenstern şi beneficiind de îndrumarea regizoralã a lui Radu Beligan, piesa promite a fi un adevãrat spectacol. Autenticitatea piesei şi intensitatea la care este jucatã sunt […]