„La La Land”, cel mai laureat film din istoria Globurilor de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cel-mai-laureat-film-din-istoria-globurilor-de-aur-lista-completa-a-castigatorilor-globurilor-de-aur-2017/

Ediţia din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul „La La Land”, marele favorit al serii, care a obţinut toate cele şapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2017

„La La Land” a devenit astfel cel mai laureat din istoria Globurilor de Aur, depăşind recordul de şase trofee câştigate de „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1976) şi „Midnight Express (1979)”.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă  a fost adjudecat de „Moonlight„, în regia lui Barry Jenkins.  „Moonlight” a concurat la această categorie cu filmele „Hell or High Water”, „Lion”, „Manchester by the sea” și „Hacksaw Ridge”.

Casey Affleck a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la categoria dramă pentru filmul „Manchester by the Sea”, iar Isabelle Huppert a fost desemnată ca fiind cea mai bună actriţă la categoria dramă.

Rolurile secundare au fost câştigate de Aaron Taylor Johnson pentru rolul său ăn filmul „Nocturnal Animals” şi Viola Davis pentru rolul din „Fences”.

Cel mai bun film străin a fost declarat „Elle„, iar cea mai bună animaţie, „Zootopia„.

La categoria seriale, „The Crown„, serialul Netflix despre viaţa familiei regale a Marii Britanii, a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă, deşi a concurat cu seriale ca „Game of Thrones”, „Stranger Things” sau „Westworld”.

Claire Foy care interpretează rolul reginei a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă.

Cel mai bun serial comedie a fost desemnat „Atlanta” creat de Donald Glover, care a primit şi premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie.

Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2017

Cel mai bun film categoria dramă: „Moonlight


Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „La La Land

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Isabelle Huppert („Elle”)

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck („Manchester by the sea”)

Cea mai bună actriță într-un film musical sau comedie: Emma Stone („La La Land”)

Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling („La La Land”)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”)

Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle („La La Land”)

Cel mai bun film de animație: „Zootopia

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Elle” (Franța)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz („La La Land”)

Cel mai bun cântec original: „City of Stars„, Justin Hurwitz

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Crown

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „Atlanta

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cea mai bună actriță într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston („The Night Manager”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy („The Crown”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton („Goliath”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman („The Night Manager”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie

Discursul emoționant al lui Meryl Streep

Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B.DeMille pentru întreaga carieră. Actrița,  vizibil emoționată nu s-a putut abține să nu facă și o remarcă la adresa lui Donald Trump: „Dacă ii dai pe toți afară din țară, nu o să mai fie nimic de văzut decât fotbal și arte marțiale” . Discursul i-a facut pe toți cei din sală să se ridice și să o aplaude minute în șir.

„Lipsa de respect incită la lipsă de respect. Violența incită la violență. Și când cei aflați în funcție de conducere se folosesc de pozițiile lor ca să îi batjocorească pe ceilalți, suntem pierduși” a spus Meryl Streep.

Foto: Globurile de Aur 2017 – facebook

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.