#LETSGETVISUAL LA #BUCHARESTPHOTOFEST
https://www.ziarulmetropolis.ro/letsgetvisual-la-bucharestphotofest/

Din 25 septembrie până pe 8 octombrie, Bucureştiul va fi mai vizual decât oricând. Începe Bucharest Photofest, cel mai intens festival de fotografie din România!

Un articol de Liliana Matei|23 septembrie 2017

Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit, Bucharest Photofest își propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Cele aproape 35 de evenimente – expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu – vor crea o poveste cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Suedia este țara invitată special a ediției, iar tema este fotografia documentară.

Timp de două săptămâni, împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, fotografi sau oameni de film, Niclas Hammarström (Suedia), Nidal M. A. Rohmi (Palestina), Troy Moth (Canada), Polina Shubkina (Rusia – România), Dean C.K. Cox (SUA – Suedia), Elisa Purfürst (Germania) și nu numai, artişti ce își vor expune lucrările și-și vor împărtăși experienţele deosebite în mijlocul publicului din România. De asemenea, ne vom bucura și de prezența unor îndrăgiți artiști români: Ada Condeescu, Vlad Petri, Ioana Moldovan, Aurel Manea sau alții.

Seara de luni, 25 septembrie, va fi dedicată deschiderii oficiale și va continua printr-un concert special oferit de ORKID, o trupă românească foarte apreciată, în Expirat – Halele Carol.

Conţinutul acestei ediţii promovează la Bucureşti Sony World Photography Awards – cea mai mare competiție de fotografie din lume -, expoziţii speciale cu subiecte din Korea de Nord până în Iraq sau Fâșia Gaza, din Orientul Mijlociu până în Islanda sau Canada. Proiecțiile oficiale a două filme regizate de cunoscutul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand – Terra și A Thirsty World, lansarea și dezbaterea „Protest”, Koudelka: Shooting Holy Land – o proiecție specială de film însoțită de o sesiune Q&A alături de oamenii din echipa de producție -, iată numai câteva dintre momentele – reper ale acestei povești vizuale intense care se va încheia oficial pe 8 octombrie, dar ale cărei ecouri vor dura mult timp.

Fiindcă Bucharest Photofest nu e doar despre fotografie, ci este un festival total al bucuriei vizuale!

„Bucharest Photofest e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie, o poveste frumoasă pe care o oferim Bucureștiului an de an din dragoste pentru cultură și frumos. Cu proiecte din lumea întreagă, Bucharest Photofest este proiectul nostru de suflet în care ne implicăm cu multă pasiune și entuziasm şi în care vă invităm să faceţi parte!”, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul Festivalului Internațional de fotografie Bucharest Photofest.

Bucharest Photofest e despre vizual, despre expunere la mai mult frumos decât de obicei. Despre reacție și schimbare a modului de a vedea, despre educație vizuală și despre intermedierea întâlnirilor cu artiști de anvergură internațională.

Bucharest Photofest face parte din Photo Europe Network, cea mai mare reţea de festivaluri de fotografie din Europa.

Organizator: Grupul Filos

Locurile de desfăşurare: Expirat – Halele Carol, Cinema Elvira Popescu, Centrul Ceh, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România, Galeria Odeon, POINT, Qcreator by IQOS, Bistro Carusel, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Control Club.

Detalii pe www.bucharestphotofest.com

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

15
/11
/18

Garden of Unsettled Memories- expoziție personală Pavel Grosu. Galeria Sector 1  încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 - 19 ianuarie 2019.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

12
/11
/18

Regina Maria, figură centrală în eforturile de război ale României din timpul primei conflagrații mondiale, a fost prezentată publicului britanic într-o serie de intervenții ample ale istoricului și realizatoarei TV Tessa Dunlop, în cadrul unor emisiuni de mare audiență ale posturilor de televiziune și radio BBC One (BBC Breakfast), BBC Radio 4 (Woman's Hour), Channel 5 (5 News) și în varianta online a revistei History Today.