Luna aceasta, Adrian Pintea ar fi împlinit 65 de ani. Portret inedit al actorului la TVR 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/luna-aceasta-adrian-pintea-ar-fi-implinit-65-de-ani-portret-inedit-al-actorului-la-tvr-3/

Adrian Pintea a încetat din viaţă la doar 53 de ani, în iunie 2007. A lăsat în urmă roluri memorabile, personaje clar definite, rămase pentru totdeauna în memoria iubitorilor de teatru şi film. A fost pe rând: Romeo, Henric al IV lea, Don Carlos, Eminescu, Iorgovan, Iancu Jianu şi mulţi, mulţi alţii.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2019

Telespectatorii TVR și-l pot aminti pe Adrian Pintea, la începutul acestei toamne, într-un Portret cu imagini și cu mărturii ale colegilor care l-au iubit și care i-au fost parteneri de scenă, duminică, 6 octombrie, la ora 21.30*, pe TVR 3

Au mărturisit: Maria Ploae, Oana Pellea, Nicolae Mărgineanu, Dominic Dembinski, Dorel Vișan, Marius Chivu, Tomi Cristin.

ECHIPA
Imagine: Cristian Glodeală
Editor imagine: Constantin Marciuc
Producător: Cătălin Mireuță
Realizator: Daniela Ciolan

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

„Locuri, oameni şi comori”, în fiecare zi de sâmbătă pe TVR 3, la ora 12.30*

Prima poveste, „Tezaurul dacic, înapoi acasă!” ne redă pe larg detaliile despre cum 164 de monede antice din seria celor furate de hoţi din Munţii Orăştiei au fost recuperate de statul român, printr-o singură acţiune poliţienească internaţională de anvergură.

Emilia Nicolaescu, TVR

Au fost trimise în judecată 34 de persoane, dintre care 21 au fost condamnate definitiv. Protagoniştii au fost politiştii şi procurorii din judeţul Hunedoara. Dar povestea continuă, pentru că aceasta este doar o mică parte din tezaur. Zeci de kilograme de aur dacic au fost recuperate dar alte zeci sunt, în continuare, urmărite în toată Europa şi America. Aceasta este povestea pe care românii nu o cunosc dar pe care trebuie să o afle!

Realizator: Emilia Nicolaescu

Director de imagine: Marian Oprea

Sunet: Marius Stanciu/ asistent: Gheorghe Dincă

Montaj: Elena Nițu

Pps: Mihnea Ciulei

Ilustrator muzical: Tudor Stănescu

Seria „Locuri, oameni și comori” este o producţie a Casei de Producţie a TVR.

  • Continuăm să difuzăm spectacole realizate – ca producții proprii sau coproducții – în ultimii 6 ani. A doua propunere pentru acest sfârșit de săptămână este „Noul locatar”, de Eugène Ionesco, un spectacol realizat în parteneriat cu Teatrul „Nottara”. Puteți vedea această montare semnată Gábor Tompa, duminică, 6 octombrie, la ora 20.00*, tot pe TVR 3

Traducerea: Vlad Russo, Vlad Zografi

Regia: Gábor Tompa

Noul locatar TVR

Decor & light-design: Helmut Stürmer

Costume şi asistenţă decor: Corina Grămoşteanu

Distribuția:

Noul locatar – Francisco Alfonsin/ Portăreasa – Ada Navrot/ Primul hamal – Ion Grosu/ Al doilea hamal – Gabriel Răuţă

Echipa TVR:

producţie: Cezarina Hărăbor

cameramani: Carmen Birtea, Gabi Oprea, Dumitru Croitoru, Dragoş Capotă, Ionuţ Spătaru, Constantin Dobre

montaj: Monica Andrei

regia muzicală şi postprocesare sunet: Gabriel Scîrleţ

director de imagine: Vlad Tănase

regia tv: Gini Ignat

producător: Sînziana Miloşoiu

„Într-o epocă a globalizării în care toţi circulăm sau ne mutăm în permanenţă dintr-un oraş în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai ştim cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, Noul locatar, pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuinţă nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali şi multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare şi despre neputinţa de a renunţa la amintirile de lângă şi din noi, în drumul nostru spre marea şi eterna mutare. Şi totuşi, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici şi comicul… ” (Gábor Tompa)

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

Foto: Adrian Pintea – tvr.ro

05
/08
/14

Echipa care anul acesta va realiza cel mai bun film documentar în cadrul Aristoteles Workshop, atelierul organizat de Dan Nuțu, va primi un premiu în valoare de 2000 de euro, datorită susținerii Farmexim. Compania a susținut atelierul și anul trecut, după ce în perioada 2008-2011, premiul pentru cel mai bun film realizat în cadrul atelierului a fost oferit de Institutul Cultural Român (ICR).

05
/08
/14

Lungmetrajul "Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man", în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat, pe 17 august, în avanpremieră, în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul din Capitală.

04
/08
/14

Într-o noapte de 4 spre 5 august, 1962, murea o actriță care n-are nevoie de nicio prezentare: Marilyn Monroe. În ultimul său interviu, spunea că „adevărata frumuseţe şi feminitatea nu pot fi create artificial şi n-au vârstă”.

02
/08
/14

De pe 8 până pe 23 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT.

02
/08
/14

Nu se întâmplă zilnic să stai într-o cameră luxoasă în hotelul Corinthia din Londra și să ți se aducă pe tavă vedete de la Hollywood, să le întrebi cam ce vrei tu, iar ele chiar să ți se răspundă. Îi aștept pe James Gunn, regizor, Dave Batista, Chris Pratt (Zero Dark Thirty), Vin Diesel (Fast and Furious), Zoe Saldana (Avatar), Karen Gillan, actori.

01
/08
/14

Prezentat în cadrul secțiunii competitive “Un certain regard” la Cannes 2014, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Asia Argento, “Incompresa”/ “Misunderstood”, va fi proiectat în premieră la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, la București.

01
/08
/14

Moartea celebrului cascador Szobi Cseh i-a îndurerat pe actorii şi regizorii români care au aflat vestea în această dimineaţă. “A fost un artist adevărat, un camarad desăvârşit. Calcula totul exact. A făcut din profesia asta o adevărată artă", a spus Ion Besoiu, despre fostul său coleg.

31
/07
/14

Mai mulţi regizori de la Hollywood, între care Quentin Tarantino, Christopher Nolan şi JJ Abrams, vor să salveze ultima fabrică Kodak, ce produce peliculă pentru filme, informează online.wsj.com.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.