Marile serate muzicale ale Bucurestiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului/

Nume sonore din 7 ţãri: Bruno Canino şi Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu şi Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel şi Nicolas Bourdoncle (Franţa), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Văcărescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licareţ, Ana-Maria Marian şi Marian Movileanu (România) vor participa, în perioada 9-12 iulie 2015, la Teatrul Odeon, la prima ediţie a Festivalului Internaţional „Marile serate muzicale ale Bucureştiului”.

Un articol de Petre Ivan|30 iunie 2015

Festivalul organizat de Fundatia Euterpe în parteneriat cu Teatrul Odeon, este condus de renumitul violoncelist român Anton Niculescu, solist concertist ce și-a petrecut o bunã parte a carierei la Scala din Milano.

Evenimentul ce beneficiazã de sprijnul Primãriei Municipiului București cuprinde 4 concerte camerale, prezentate de regizorul Cristian Mihăilescu, ce se vor desfãșura zilnic, de la ora 19:30, în sala mare a Teatrului Odeon.

Repertoriul pe care festivalul îl propune marelui public este unul special, din programele concertelor nelipsind lucrãri celebre, rar auzite pe scenele românesti: Alexander Borodin – Nocturna, Bohuslav Martinu – Sonata pentru flaut și pian, Johannes Marile serate Brahms – Sonata nr 1 pentru vioara și pian, op 78, Franz Schubert – Cvintet cu pian in La major Păstravul, Carl Maria von Weber (Piatigorski) – Adagio și Rondo, Anton Rubinstein – Romanța op 44, Dmitri Șostakovici – Romanța op 97, Mihail Ivanovics Glinka – Romanța, Niccolo Paganini – I palpiti, Giuseppe Tartini – Sonata Trilul Diavolului, Gustav Mahler – Cvartet cu pian în la minor, Mihail Ivanovics Glinka – Marile Sextet în Mi bemol major, Franz Shubert – Trio in Si bemol major, nr 1, Serghei Rahmaninov – Trio elegiaque nr 1 in sol minor, Robert Shumann – Qvintet cu pian op 44, Claude Debussy – Trio în sol major, Frederic Chopin – Andante spianato – Marea poloneză op 22, Antonin Dvorak – Cvintet cu pian nr 2 op 81.

Mã bucur cã, dupã organizarea a patru ediții pilot la Brașov, am reusit sã multiplicãm acest festival si sã îl facem accesibil si bucurestenilor. Implicarea unor instrumentişti celebri de pe tot mapamondul este exemplarã şi face sã sporeascã diversitatea cultural-muzicalã de care are parte orașul, anul acesta. Vã invit cu drag la un maraton regal de muzicã cameralã de cel mai înalt nivel! –  Anton Niculescu, directorul Festivalului Marile Serate Muzicale ale Bucureştiului.

Biletele cu prețuri cuprinse între 21,20 lei şi 31,80 lei sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Odeon și online, pe site-ul teatrului.

Foto: Marile serate muzicale ale Bucurestiului – facebook

07
/07
/16

Pentru a marca 260 de de la naşterea compozitorului W. A. Mozart, Centrul Cultural Casa Artelor organizează, la Bucureşti, prima ediţie a Festivalului Mozartissimo, în perioada 8-10 iulie. Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, şi se adresează tuturor bucureştenilor, iubitori ai muzicii clasice.

04
/07
/16

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

30
/06
/16

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră cu artiști de elită și profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediție, desfășurată la Sinaia, are loc în perioada 14 - 26 iulie.

27
/06
/16

Cu un program impresionant – Concertul nr.5 « Imperialul » și Simfonia nr. 7 de Bruckner -, Orchestra simfonică a Filarmonicii bucureștene, dirijorul german Gerd Schaller și pianistul israelian Alon Goldstein închid, joi 30 iunie și vineri 1 iulie, o stagiune care a cunoscut multe momente de vârf.

26
/06
/16

A fost idolul unei țări întregi. Adolescentele de la pension dormeau cu poza lui sub pernă, visând să devină artiste. „Prințul operetei românești” are astăzi bust în parcul Kisellef. O stradă din Bucureşti se numește „Nae Leonard” și un teatru din Galaţi îi poartă numele: Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

24
/06
/16

Al Pacino, actorul în vârstă de 76 de ani, devenit o legendă a cinematografiei americane prin rolurile sale din filme precum "Nașul" sau "Scarface", se numără printre laureații celei de-a 39-a gale anuale a Kennedy Center Honors, cele mai prestigioase distincții culturale din Washington.

23
/06
/16

Am ascultat în ultimul timp mai multe discuri, semnate de nume dintre cele mai importante ale lumii interpretative contemporane. Și mi se pare esențial că fiecare dintre acești mari muzicieni spun prin înregistrările lor și o poveste interesantă pentru oamenii de astăzi; muzica, mai ales muzica clasică, nu este doar un prilej pentru clipe de liniște, ci și un pretext pentru a intra într-un univers destul de îndepărtat de obișnuitul nostru cotidian.

23
/06
/16

Omar Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel mai nou disc al său, Ilé, o revenire muzicală la rădăcinile afro-cubaneze, pe scenă fiindu-i alături Leandro Saint-Hill -saxofon și flaut, Childo Tomas- bas și vocal, Ernesto Simson la tobe. Joi, 30 iunie, de la ora 20.00, la Sala Radio.