Marius Florea-Vizante, 43. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-florea-vizante-43-de-ani-la-multi-ani/

„Meşterul Radu Beligan m-a încurajat să folosesc porecla Vizante, pe care am căpătat-o prin calsa a IX-a, ca nume de scenă. Eram deja actor la „Naţional”, urma să joc în primul spectacol ca profesionist şi meşterul Beligan a văzut afişul şi mi-a zis: „Da’ tu nu joci în ăsta?”. „Ba da.” „Păi, unde, că nu eşti. Ce, faci figuraţie?” „Nu, maestre, sunt acolo, printre primii.” „Păi, cum? Nu te cheamă Vizante?” „Nu, asta e porecla.” „Atunci cum te cheamă?” „Marius Florea.” „Hm, păi ăsta e nume de actor? Du-te repede să schimbi afişul, pune Vizante!” Şi, de atunci, din primăvara lui 1998, am ca nume de afiş Marius Florea-Vizante”. Îndrăgitul actor împlineşte, astăzi, 43 de ani.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2015

Născut în Oradea pe 12 august 1972, Marius Florea-Vizante a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1997), la clasa profesorului Gelu Colceag, după ce făcuse trei ani de Teatru şi la Universitatea Hyperion.

În perioada 1997-2002 a fost angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti, iar din 2002 este actorul Teatrului de Comedie.

A fost colaborator la mai multe emisiuni TV, debutând în 1997 la „Grupul Vouă”, dar şi producătorul spectacolului de scenete umoristice „Filarmonica de comedie”.

Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat Marius Florea Vizante se numără filmele lui Nae Caranfil: fiind „Filantropica” (2002), „Restul e tăcere” (2007) şi „Closer to the Moon” (2014).

Într-o zi, după ce deja avusesem câteva roluri minore la Teatrul de Comedie, mi s-a spus că domnul Nae Caranfil face un film şi mă cheamă la casting… După ce am închis telefonul, m-am aruncat în genunchi de fericire, ca fotbaliştii, pe mocheta din sufragerie, şi mi-am julit amândoi genunchii. – Marius Florea-Vizante,

Foto: Marius Florea-Vizante – cinemagia

10
/07
/13

Joi, 11 iulie, va avea loc proiecţia în aer liber a filmului ,,Grădina lui Celibidache", regizat de Serge Ioan Celibidache, fiul marelui dirijor român. Evenimentul va avea loc în parcul Herăstrău, pe Pajiştea Pescăruş, începând cu ora 21.15 şi face parte din seria de evenimente organizate sub umbrela proiectului Roaba de cultură, de către Asociaţia Green Revolution.

09
/07
/13

Aleea Diagon din lumea ficţională a celebrului vrăjitor Harry Potter poate fi vizitată cu ajutorul aplicaţiei Street View a Google Maps. Fanii seriei „Harry Potter" pot să viziteze o parte din lumea celebrului vrăjitor de acasă sau de la birou. Google a adăugat în aplicaţia Street View aleea Diagon (Diagon Alley) reconstituită la studiourile Warner Bros. din Londra.