Menajeria de sticla, în premieră la Point
https://www.ziarulmetropolis.ro/menajeria-de-sticla-in-premiera-la-point/

POINT anunţă premiera spectacolului Menajeria de sticlă, în regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams. Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor?

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2016

Menajeria de sticla este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă.  Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”.

Totul este amintire.

Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevarat? Care este unghiul cel mai potrivit  din care să priveşti cât să poţi merge mai departe?

Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?

Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte. – C.G. Jung

Tu unde alegi să fii?

Din distribuție fac parte actorii Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache.  Regia spectacolului este semnată de Alexandra Penciuc, iar scenografia de Tudor Prodan.

POINT te direcţionează natural spre un unghi proaspăt din care să priveşti lucrurile. Un spaţiu minimal, conceptual, visceral, un cadru Menajeria de sticlaprovocator pentru a reinventa un text clasic şi a cauta  esenţa care duce cu atât mai mult spre personal şi intim: să-ţi aminteşti. – Alexandra Penciuc

Menajeria de sticlă este cel de-al doilea spectacol marca POINT, după NSFW de Lucy Kirkwood, regizat de Horia Suru.

POINT este un spațiu destinat evenimentelor și acțiunilor culturale, un loc care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii, propunându-și să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei.

Se urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră sau revigorarea radicală a unor texte clasice, încurajându-se creațiile performative și interdisciplinare.

MENAJERIA DE STICLĂ – info

De Tennessee Williams

Regia: Alexandra Penciuc

Distribuția: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache

Scenografia: Tudor Prodan

Light design: Bogdan Gheorghiu

Traducerea: Ilinca Hărnuț

Durata: 1h30’, fără pauză

Mai multe despre POINT și despre reprezentațiile viitoare puteți afla accesând link-urile: www.facebook.com/pointarthub și www.whatsthepoint.ro

Foto: Menajeria de sticla – point

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.