Mezzosoprana Carmen Topciu va interpreta personajul ,,Carmen’’ pe scena Operei Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/mezzosoprana-carmen-topciu-va-interpreta-personajul-carmen-pe-scena-operei-brasov/

Sâmbătă, 13 aprilie, la ora 18.30 în Sala Operei, binecunoscutul dirijor Ciprian Teodorascu şi mezzosoprana Operei Braşov, Carmen Topciu, vor aduce la viaţă personajul operei de George Bizet, ,,Carmen’’.

Un articol de Andrada Văsii|8 aprilie 2013

La Opera Brașov, după ,,Carmen”  în pași de dans urmează un weekend cu cântec. Sâmbătă, 13 aprilie, la ora 18.30 în Sala Operei, binecunoscutul  dirijor Ciprian Teodorascu și mezzosoprana Operei Brașov, Carmen Topciu, vor aduce la viață personajul operei de George Bizet, ,,Carmen’’. 

,,Carmen’ ’ va fi interpretată într-un spectacol alături de Cosmin Marcovici (Don Hose)- invitat de la  Opera Națională Iași, Maria  Petcu  (Micaela), Lăcrămioara  Schuller (Frasquita), Cristina  Rosu (Mercedes), Valentin Marele (Escamillo), Marian  Reste ,Vitalii Dumitru,  Cristian Fieraru ,Nicolae Zaharia. Cu participarea corului și baletului Operei Naționale Brașov.

Deși ,,Carmen” este preferata îndrăgostiților de operă și cea mai cântată în lume. Povestea avut premiera la 3 martie 1875 în Paris și a fost un eșec total pentru George Bizet. Poate tocmai această dezamăgire avea să-i aducă moartea, trei luni mai târziu,  fără să poată bănui că ultima sa creație nu numai că avea să reziste timpului, dar va fi și cea mai apreciată de public.

Povestea tinerei Carmen, o frumoasă țigancă, se petrece într-o piață din Sevilla, dintr-o Spanie romantică și ireală. Aici, Carmen, o vânzătoare de țigări, înconjurată de admiratori, cântă și dansează, seducându-l pe Don Jose cu farmecele sale exuberante.

 

Foto credit: InStudio

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.