MNAC anunță prelungirea termenului limită pentru concursul de ilustrație Go To MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnac-anunta-prelungirea-termenului-limita-pentru-concursul-de-ilustratie-go-to-mnac/

Concursul de ilustraţie şi design Go to MNAC, cu un premiu în valoare de 500 de euro, îşi prelungeşte termenul limită pentru înscrieri până joi, 28 mai 2020, ora 23:59.

Un articol de Liliana Matei|13 mai 2020

Muzeul Național de Artă Contemporană anunță prelungirea termenului limită de participare la concursul de ilustrație și design pentru paharele 5 To Go în contextul în care partenerii noștri de la Dialogue / 5 To Go vor oferi proiectului câștigător un premiu în bani în valoare de 500 euro.

Pune MNAC pe harta orașului! După carantină, patru etaje de artă vizuală și explorări experimentale în film, muzică și arte performative își așteaptă vizitatorii. 5 To Go pune la dispoziție peste 50.000 de pahare pentru a face mai cunoscută amplasarea MNAC. Descarcă desfășurătorul paharului de pe www.mnac.ro și ilustrează-l!

„Pentru că, în aceste vremuri dificile zona artistică are nevoie de suport mai mult decât oricând, am hotărât împreună cu partenerii noștri de la Bristot România să oferim câștigătorului un premiu în valoare de 500 de euro și un goodie bag 5 To Go.” (Lucian Bădilă, cofondator 5 To Go)

Mulțumim ilustratorilor care și-au înscris deja propunerile și reamintim că nu există o limită la numărul de proiecte înscrise.

NOUL TERMEN LIMITĂ: joi, 28 mai 2020, ora 23:59

Deși au trecut 16 ani de când Muzeului Național de Artă Contemporană s-a mutat în Casa Poporului, vocea muzeului răzbate cu greu dintre zidurile celei mai mari clădiri administrative din lume.

Folosește-ți imaginația și talentul pentru a pune cel mai important spațiu dedicat artei contemporane din România pe harta Bucureștiului. Aflat în inima orașului, și totuși atât de izolat, MNAC se confruntă de 16 ani cu o mare provocare – aceea de a-și face mai cunoscută amplasarea.

PREMIUL 1: Câștigătorul va primi un premiu de 500 de euro și un goodie bag 5 to go cadou, precum și colecția de cataloage ale expozițiilor MNAC, iar ilustrația va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go.
PREMII: expoziție colectivă la MNAC, cu o selecție de 20 de proiecte înscrise în concurs. Lucrarea câștigătoare va apărea pe afișul expoziției ce se va deschide odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC.
Curator: Mihai Zgondoiu

Trimite ilustrația ta adaptată desfășurătorului paharului 5 To Go ce poate fi descărcat mai jos până la data de 29 mai 2020 pe adresa info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB).

Juriul este format din colectivul curatorial MNAC, Mihai Zgondoiu – curatorul expoziției GoToMNAC și un reprezentat 5 To Go. Președintele juriului: Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană.

CALENDAR

28 mai 2020, ora 23:59 – termenul limită pentru trimiterea înscrierilor pe info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB).

2 iunie 2020 – anunțarea câștigătorilor
Ilustrația care va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go și o selecție a celor mai apreciate 20 de propuneri ce vor face obiectul expoziției colective la MNAC.

10 iunie 2020 – inaugurarea expoziției la etajul IV al muzeului, odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC și redeschiderea muzeului.

 

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.