MNAC LANSEAZĂ APEL PENTRU PERFORMANCE ART
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnac-lanseaza-apel-pentru-performance-art/

Programul de Arte Performative MNAC va produce o serie de performance-uri pe parcursul anului 2018. Programul este dedicat artiştilor din afara matricei.

Un articol de Liliana Matei|6 martie 2018

Mizele sunt declanșarea unor noi modele artistice și de producție, noi discursuri, noi strategii de intervenție în realitatea publică și, mai ales, de asumare a unor politici de suport ale comunității artiștilor de performance art în România.

Proiectul oferă artiștilor producție, onorariu, laborator colectiv, cazare (pentru cei din afara Bucureștiului) și spațiu de repetiții  în care să conceapă lucrările, să le prezinte public și să dialogheze. MNAC își propune astfel să producă lucrări solo sau duo, incluzând muzică, live art, site-specific, artă relațională, spoken word, poezie, performance durațional și alte  forme de expresie live.

Propunerile sunt așteptate la adresa [email protected], până la 20 martie 2018. Aplicația poate fi descărcată și completată de aici.

În perioada 20-30 martie vor avea loc întâlnirile cu echipa MNAC, iar în data de 5 aprilie vor fi anunțați artiștii selectați. Între 10 aprilie și 1 noiembrie proiectele vor fi produse urmând să fie prezentate la MNAC și în spațiile partenere.

Programul de Arte Performative al MNAC este condus de Ioana Păun, producătoarea asociată este Biatrici Cozmolici iar suportul tehnic A/V este asigurat de Laurențiu Coțac. Partenerii proiectului sunt Le Phenix Franța, Art Portal Hungary, Asociatia ColectivA din Cluj Napoca și Compania Fapt din Iași. Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Detalii pe Mnac.ro.

Foto: Florin Bondrila

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.