MNAC LANSEAZĂ APEL PENTRU PERFORMANCE ART
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnac-lanseaza-apel-pentru-performance-art/

Programul de Arte Performative MNAC va produce o serie de performance-uri pe parcursul anului 2018. Programul este dedicat artiştilor din afara matricei.

Un articol de Liliana Matei|6 martie 2018

Mizele sunt declanșarea unor noi modele artistice și de producție, noi discursuri, noi strategii de intervenție în realitatea publică și, mai ales, de asumare a unor politici de suport ale comunității artiștilor de performance art în România.

Proiectul oferă artiștilor producție, onorariu, laborator colectiv, cazare (pentru cei din afara Bucureștiului) și spațiu de repetiții  în care să conceapă lucrările, să le prezinte public și să dialogheze. MNAC își propune astfel să producă lucrări solo sau duo, incluzând muzică, live art, site-specific, artă relațională, spoken word, poezie, performance durațional și alte  forme de expresie live.

Propunerile sunt așteptate la adresa [email protected], până la 20 martie 2018. Aplicația poate fi descărcată și completată de aici.

În perioada 20-30 martie vor avea loc întâlnirile cu echipa MNAC, iar în data de 5 aprilie vor fi anunțați artiștii selectați. Între 10 aprilie și 1 noiembrie proiectele vor fi produse urmând să fie prezentate la MNAC și în spațiile partenere.

Programul de Arte Performative al MNAC este condus de Ioana Păun, producătoarea asociată este Biatrici Cozmolici iar suportul tehnic A/V este asigurat de Laurențiu Coțac. Partenerii proiectului sunt Le Phenix Franța, Art Portal Hungary, Asociatia ColectivA din Cluj Napoca și Compania Fapt din Iași. Acest proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Detalii pe Mnac.ro.

Foto: Florin Bondrila

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

07
/08
/15

Astăzi obişnuim să purtăm masca potrivită. Interesul pentru mimică, pentru figură şi mască pare să se disipe tot mai mult în contemporan. Poate că s-a transfigurat în performance, s-a transmutat în multi-medialitatea spectacolului contemporan, pe o scenă unde se tinde către spargerea celui de-al patrulea perete. O scenă unde se cere tot mai mult integrarea publicului printre actori şi unde interactivitatea este importantă.

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

01
/08
/15

Arta urbană transformă spațiul din București Mall: doi tineri artiști vor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureștenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereții de interior ai primului centrul comercial modern din România. 

22
/07
/15

AMURAL, primul festival dedicat artelor vizuale contemporane din România, va transforma, la începutul lunii septembrie, promenada După Ziduri în cel mai animat loc din Brașov, ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft. Festivalul se va desfășura în perioada 4-6 septembrie.

13
/07
/15

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei - premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

08
/07
/15

Pentru aceia dintre voi dornici să se simtă ca în vacanță în mijlocul unui București agitat, Fundația Calea Victoriei a pregătit în luna iulie peste 20 de cursuri și evenimente culturale. Petrece câteva ore deconectat de zumzetul urban și pășește în casa cochetӑ şi rӑcoroasӑ din Popa Soare, nr. 40, unde vara are aromă de artă, creativitate și conversație bunӑ.