Mostly Other People Do the Killing , în Club Control
https://www.ziarulmetropolis.ro/mostly-other-people-do-the-killing-in-club-control/

Miercuri, 9 aprilie, în Club Control (Str. Constantin Mille, nr. 4), va cânta una dintre cele mai bune trupe de jazz din ultimii ani, Mostly Other People Do the Killing , originară din New York.

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2014

 

Concertele lor iau adeseori forma unor suite în care grupul face tranzitia intre piesele originale si standarde de jazz, folosindu-se de elemente teatrale dar si de inspiratie rock, pop sau muzica clasica.

Mostly Other People Do the Killing este un cvartet de jazz din New York care-i include pe trompetistul Peter Evans, saxofonistul Jon Irabagon, basistul Moppa Elliott și bateristul Kevin Shea. Grupul s-a format în anul 2003 și a înregistrat 5 albume la casa Hot Cup, cele mai cunoscute fiind „Shamokin!!!” și „This Is Our Moosic”, iar ultimele din 2013, „Red Hot” și „Slippery Rock”.

Trompetistul Peter Evans cântă in ultimii ani cu 2 triouri excelente, cu Mary Halvorson și Weasel Walter, și al doilea cu Tim Dahl și Mike Pride, are propriile sale formații, un cvartet și un cvintet , dar bineînțeles îl găsim în nenumărate colaborări. Pe una dintre ele am putut s-o admirăm la ultima ediție a festivalului A l”Arme la Berlin, alături de Johannes Bauer, Louis Rastig și mai vechiul nostru prieten, bateristul Paal Nilssen Love. Evans este considerat unul dintre cei mai novatori muzicieni actuali, fiind prezent în mai toate topurile « Musician of the Year » întocmite de publicațiile de specialitate din ultimii ani.

Cu o mare putere de expresie şi capacitate de improvizaţie şi cu un imens bagaj de cunoştinţe căpătată de la profesorii săi, printre care ii enumerăm doar pe Dave Liebman, Roscoe Mitchell sau Greg Osby, saxofonistul Jon Irabagon a câștigat în 2008 Thelonious Monk Competition, o competiţie care pune mare accent atât pe tradiţie cât şi pe inovaţie. Recent el și-a lansat propria casă de discuri, Irabagast Records. Irabagon continuă să cânte cu legendarul baterist Barry Altschul în duo sau trio cu basistul Mark Hellias, iar recent a devenit parte din cvintetul trompetistului și compozitorului Dave Douglas. Anul trecut ne-a surprins cu un disc extraordinar înregistrat la casa Not Two, Absolut Zero, alături de secția ritmică a trioului portughez Red Trio, Hernani Faustino și Gabriel Ferrandini, poate unul dintre cele mai bune albume din 2013.

Leaderul formației, basistul și compozitorul Moppa Elliott își petrece cea mai mare parte din timp predând studenților săi la St. Mary’s High School. Pe lângă acest lucru, produce albume pentru propria casă de discuri Hot Cup, conduce MOPDTK și cântă alături de alte grupuri din New York ca Wildlife Control, Alice sau Jon Lundbom and Big V Chord. A apărut de câteva ori în topurile criticii DownBeat la categoria „Rising Star Composer”.

Bateristul Kevin Shea revine la atelierele JADD după 4 ani de la spectaculoasa sa apariție alături de Matt Mottel în duo-ul TALIBAM!, formație cu care a înregistrat recent albumul Polyp împreună cu Weasel Walter. Un baterist cu o tehnică unică și un stil greu de caracterizat, Shea a fost numit recent „Best Drummer” în topul celor de la The Village Voice.

INFO

Intrarea costă 30 de lei.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

06
/11
/17

O echipă de cercetători din Polonia susţine că a rezolvat misterul morţii premature a compozitorului Frédéric Chopin - la vârsta de 39 de ani, după ce i-a examinat inima conservată timp de aproape 170 de ani într-un borcan cu coniac. Cauza morţii ar fi fost pericardita, o complicaţie rară a tuberculozei cronice.

27
/10
/17

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.

25
/10
/17

Opera Națională București are onoarea de a vă invita duminică, 29 octombrie 2017, ora 18:30 la o seară aniversară dedicată artistei emerite Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, recunoscută pe plan național și internațional. Cu această ocazie va avea loc spectacolul-eveniment ,,Un minut de dans sau Uf!!! și TragiComedy” marca Gigi Căciuleanu.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.