Muzeul Ţăranului Român, 25 de ani de la (re)fondarea sa
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-taranului-roman-25-de-ani-de-la-refondarea-sa/

Muzeul Ţăranului Român împlineşte, joi, 25 de ani de la (re)fondarea sa, toţi cei care vor vizita instituţia muzeală în această zi aniversară urmând să aibă accesul gratuit.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2015

Muzeul Ţăranului Român, 25 de ani de la (re)fondarea sa / În 1990, Andrei Pleşu, ministrul Culturii de la acea vreme, l-a numit la conducerea Muzeului de la Şosea – aşa cum era numit Muzeul Ţăranului Român – pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, a reaşezat colecţia înstrăinată în anii comunismului şi a făcut „să renască un muzeu centenar”.

În anul 1996, a venit şi marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Ţăranului Român este singurul din România care deţine această distincţie în patrimoniul său, notează Mediafax.

Prin expoziţiile temporare şi colecţiile sale vechi, dar şi recente, prin târgurile sale deja tradiţionale şi promovarea „produselor ţăranului român”, prin activităţile sale cu copiii, prin diversitatea acţiunilor sale culturale (lansări de carte şi dezbateri, concerte şi filme, colocvii şi seri culturale etc.), Muzeul Naţional al Ţăranului Român încearcă să se păstreze permanent în actualitate.

În ziua aniversară, între orele 10.00 şi 18.00, intrarea la muzeu este liberă.

De asemenea, publicul care va vizita muzeul de joi până sâmbătă va beneficia de ghidaje gratuite la orele 11.00 şi 15.00.

Muzeul se va sărbători pe tot parcursul anului cu expoziţii, concerte, târguri cu meşteri şi ateliere de creativitate pentru copii.

Foto: Muzeul Ţăranului Român – wikipedia

16
/05
/14

În luna mai 2014, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti împlineşte 18 ani de activitate. Implicându-se constant în viaţa culturală a Capitalei, ARCUB s-a impus în faţa publicului drept etalon pentru arta şi cultura municipiului.

16
/05
/14

Așa a fost să fie - ca poeta Elena Vlădăreanu să dea naștere, nu de mult, unei fiice. Ea a făcut din toate emoțiile nașterii, din toate întâmplările primilor ani din viața fiicei sale, o piesă de teatru.

16
/05
/14

Experiențe bizare, iubiri ucigătoare, transformări neașteptate, zombi, exorciști, canibali – amatorii de senzații tari au la dispoziție trei secțiuni cu povești „întunecate”, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania: Fără limită/ No Limit, Umbre/ Shadows și noua Midnight Delirium, un program special de filme difuzate la miezul nopții.

16
/05
/14

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor, conform afirmă editorii de la AFP, care au publicat o serie de date şi de cifre, pentru a argumenta această afirmaţie.

15
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil ca un monstru spectaculos vizual precum Godzilla să fie adaptat la 3D. Numai că, în aparenta dorinţă de a livra ceva memorabil, realizatorii par să fi pierdut simţul măsurii, oferind un Godzilla gigantesc pentru standardele modelului, însă umbrit de două creaturi nuclearofage cu apucături exterminatoare.

15
/05
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la cinema! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „#selfie”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.

15
/05
/14

Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei oficiale, şi a fost primit cu râsete, ironii şi critici de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri.

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.