Muzică și arte vizuale, în recital la Studioul Alfred Alessandrescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-si-arte-vizuale-in-recital-la-studioul-alfred-alessandrescu/

Ansamblul ARS VENTUS prezintă în Studioul Alfred Alessandrescu – un spaţiu mai intim dedicat muzicii, situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio) -, un eveniment ce îmbină muzica şi artele vizuale, pe 17 iunie, la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2014

Studioul Alfred Alessandrescu, propune seri speciale, în cadrul cărora muzica de cameră se îmbină fericit cu proiecţii vizuale. Un astfel de recital complex – sub titlul „VIBRAŢII CONVERGENTE” – este cel la care vă invită marţi, 17 iunie  ansamblul ARS VENTUS.

GABRIELA PETECILĂ (flaut), VALENTIN GHITA (oboi), EMIL VIŞENESCU (clarinet), IONUŢ ROŞCA (fagot), CRISTIAN BORCAN (corn) şi ANDREEA BUTNARU (pian) – vă propun un repertoriu divers.

Veţi asculta lucrări semnate de Rimski-Korsakov, un adevărat maestru al orchestraţiei, inspirat deseori de teme muzicale din folclorul rus (Cvintet cu pian în si bemol major), Poulenc, prolific compozitor francez al sec. XX (Trio pentru oboi, fagot şi pian şi Sextet pentru pian şi suflători) şi Saint-Saëns, muzician romantic rămas în memoria publicului mai ales datorită celebrei lucrări coregrafiate sub titlul „Moartea lebedei” (Caprice sur des airs Danois et Russes).

Dimensiunea vizuală a evenimentului va fi semnată de Cosmin Ivan, care ne va dezvălui, prin ingenioase proiecţii video, capacitatea muzicii de a se metamorfoza în cele mai spectaculoase moduri.

INFO
Evenimentul din data de 17 iunie este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

31
/05
/15

Privirea lui Silviu Gheție este o altfel de privire asupra Noului Cinema Românesc. Una din culisele sale. Prin picturalitatea lor și prin expresivitatea personajelor din fața obiectivului, fotografiile sale concurează cu imaginile din filmele a căror realizare artistul a fost chemat să o înregistreze pentru totdeauna.

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

19
/05
/15

Statui vivante și spectacole stradale din 9 țări vor umple străzile Clujului între 22 și 24 mai, la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitații de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues și fostul campion european al performance-urilor de același fel, Damian McKinnon.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.