Nana Mouskouri concertează la Bucureşti, pe 25 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/nana-mouskouri-concerteaza-la-bucuresti-pe-25-noiembrie/

Nana Mouskouri, o legendă a muzicii greceşti, cu o carieră de peste o jumătate de veac, va concerta, pe 25 noiembrie, a Bucureşti. Cântăreaţa va interpreta, la Sala Palatului, multe dintre şlagărele care au făcut-o celebră.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2015

Nana Mouskouri a revenit pe scenă, după o pauză de cinci ani, în octombrie 2013, la Atena, când a început turneul mondial aniversar „Happy Birthday”.

Turneul este o ocazie de a marca atât aniversarea celebrei soliste – care în 2014 a împlinit 80 de ani -, cât şi compozitorii care i-au inspirat cariera de-a lungul anilor – Quincy Jones, Harry Belafonte şi Michel Legrand.

Cântecul a fost prima mea dragoste şi întotdeauna m-a ajutat să respir, să sper şi să cred că este dragoste şi pace în jur. Am avut şansa să lucrez cu oameni speciali şi să realizez enorm de multe în viaţă. Am considerat că toate acestea merită să fie sărbătorite şi că trebuie să mai cânt dragilor mei prieteni spectatorii. La mulţi ani tuturor celor care îmi arată că dragostea încă există. Şi, atât timp cât va fi muzică pentru mine şi prietenii mei, va fi dragoste! – Nana Mouskouri.

Biletele sunt disponibile online, pe eventim.ro şi pe vandbilete.ro, dar şi la casa de bilete a Sălii Palatului. Biletele au preţuri de 350 de lei (categoria VIP), 250 de lei (categoria I), 170 de lei (categoria a II-a), 120 de lei (categoria a III-a) şi 90 de lei (categoria a IV-a).

Nana Mouskouri este una dintre cântăreţele cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, albumele şi single-urile ei, interpretate în 12 limbi, fiind vândut în peste 350 de milioane de copii.

Foto: Nana Mouskouri – wikipedia

10
/11
/14

Trei recitaluri și un concert cu orchestra, muzică de cea mai bună calitate cântată cu pasiune, talent și virtuozitate de trei maeștri ai scenei clasice, răsplătite cu cu minute în șir de aplauze de spectatorii ce au umplut sălile de la Craiova, Râmnicu Vâlcea și de două ori la Timișoara.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).