Nana Mouskouri, la Sala Palatului, pe 5 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/nana-mouskouri-la-sala-palatului-pe-5-martie/

Nana Mouskouri va susţine un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul „Happy Birthday”. Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentişti francezi, va cuprinde şlagărele care au făcut-o celebră.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2016

Nana Mouskouri, la Sala Palatului, pe 5 martie – „Happy Birthday Tour” marchează atât aniversarea celebrei soliste, cât și compozitorii care i-au inspirat cariera de-a lungul anilor: Quincy Jones, Harry Belafonte, Michel Legrand.

Nana Mouskouri s-a evidențiat în lumea artistică grație vocii sale unice, fiind înzestrată cu coarde vocale asimetrice, care i-au permis să atingă note înalte și să producă sunete cristaline.

De-a lungul carierei de aproape 60 de ani, artista a înregistrat peste 1.500 de melodii, în 12 limbi. Nana Mouskouri este una dintre cântărețele cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, concurând cu Beatles și Elvis Presley în topul celor mai bine vânduți artiști din toate timpurile.

În ultimii 30 de ani, artista a susținut în medie 100 de concerte pe an, în toată lumea.

Biletele se găsesc la Sala Palatului și online, pe vandbilete.ro și eventim.ro.

În funcție de categorie, prețul unui bilet este de: 90 de lei — categoria a IV-a, 120 de lei — categoria a III-a, 170 de lei — categoria a II-a, 250 de lei — categoria I și 350 de lei — categoria VIP.

Foto: Nana Mouskouri – facebook

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »