Nepoata lui Elvis Presley – rol principal în “Under The Silver Lake”, de vineri pe marile ecrane din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/nepoata-lui-elvis-presley-rol-principal-in-under-the-silver-lake-de-vineri-pe-marile-ecrane-din-romania/

“Under The Silver Lake” / “Sub lacul de argint”, neo-noir-ul ce îi are în rolurile principale pe Andrew Garfield (“Spider-Man”) şi Riley Keough (“Mad Max: Fury Road”), nepoata lui Elvis Presley, va rula în cinematografele din Bucureşti şi alte opt oraşe din România din 26 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2019

Prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018 și distribuit în România de Independența Film, “Under The Silver Lake”, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului David Robert Mitchell (“It Follows” și “The Myth of the American Sleepover”), ne spune povestea unui tânăr obsedat de cultura pop, care investighează dispariția misterioasă a vecinei sale.

În rolurile principale îi veți putea descoperi pe Andrew Garfield (Sam), cunoscut publicului ca Spider Man, și pe Riley Keough (Sarah), fiica Lisei Marie Presley, care în ultimii ani s-a remarcat prin rolurile din “The House That Jack Built” (Lars von Trier) și “American Honey” (Andrea Arnold).

“Un film hipnotizant, amețitor și delirant” – Joshua Rothkopf, Time Out.

Sam (Andrew Garfield), un tânăr șomer din Los Angeles, a cărui mașină a fost confiscată și este pe punctul de a fi evacuat din apartamentul său, își petrece timpul căutând mesaje ascunse în benzi desenate, versuri sau cutii de cereale. Atunci când Sarah (Riley Keough), atrăgătoarea sa vecină, dispare peste noapte, Sam se aruncă într-un labirint de conspirații cu miliardari, celebrități, criminali în serie care ucid câini și o rețea de tinere prostituate, îmbrăcate ca Betty Grable, Lauren Bacall și Marilyn Monroe în “Cum să te căsătorești cu un milionar”.

Plin de trimiteri cinematografice și, în general, din cultura pop, “Under The Silver Lake” este considerată una dintre producțiile care va deveni, cu siguranță, un film de referință și care a fost numit de prestigioasa publicație americană Variety drept un “omagiu adus lui David Lynch”.

Distribuit în România de Independența Film, “Under The Silver Lake” va rula din 26 aprilie în București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union, Grand Cinema and More Băneasa și Hollywood Multiplex), Arad (Cinema Arta), Brașov (Cinema One), Botoșani (Cinema Unirea), Craiova (Cinema Modern), Cluj (Cinema Victoria), Pitești (Cinema Trivale și Cinema Sebastian Papaiani), Timișoara (Cinema City) și Tîrgu Mureș (Cinema Arta).

Foto: Under The Silver Lake – facebook

 

 

 

 

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.