Nicu Alifantis, în turneu cu muzică de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/nicu-alifantis-in-turneu-cu-muzica-de-teatru/

Nicu Alifantis şi FragileBand anunţă un turneu naţional excepţional: Memorabilia, o călătorie emoţionantă în muzica de teatru pe care a scris-o pentru spectacolele unora dintre cei mai importanţi regizori români.

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2019

Memorabilia înseamnă un spectacol de aproape două ore alături de FragileBand: Mihai Neniță, Răzvan Mirică, Lyuben Gordievski, Adrian Flautistu.

Memorabilia înseamnă un tur de forță în 20 de orase, un turneu care ajunge în toate regiunile țării: Braşov – 1 octombrie, Târgu Mureş -2 octombrie, Turda – 3 octombrie, Arad – 4 octombrie, Constanța – 7 octombrie, Tulcea – 8 octombrie, Ploieşti – 10 octombrie, Craiova – 12 octombrie, Timişoara – 13 octombrie,  Deva – 14 octombrieBrăila 22 octombrie, Galați – 23 octombrie, Iaşi – 24 octombrie, Chişinău – 25 octombrie, Suceava – 26 octombrie, Focşani – 27 octombrie, Piatra Neamț – 30 octombrie, Bistrița 31 octombrie, Cluj – 1 noiembrie.

Nicu Alifantis a debutat în muzică la 19 ani la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, orașul său natal, al cărui cetățean de onoare este din 2017, iar în cei peste 45 de ani de activitate a semnat muzica pentru 118 spectacole de teatru, în regia celor mai importanți regizori ai teatrului românesc. În paralel cu activitatea din teatru și-a desfășurat și activitatea concertistică fiind autorul unora dintre cele mai emoționante cântece scrise pe versuri ale poeților români clasici și contemporani.

Cu 17 albume discografice individuale, 6 albume de autor, 11 albume cu colecții, dar prezent și pe 28 de compilatii, Nicu Alifantis a susținut până în prezent peste 5200 de concerte în tară și în străinătate, fiind astfel unul dintre cei mai prolifici cantautori contemporani. Activitatea sa include și apariții editoriale – volume de poezie, proză sau memorialistică.

Turneul Memorabilia este însoțit de un BOX SET de colecție „NICU ALIFANTIS -MEMORABILIA-THEATRE MUSIC COLLECTION”, editat în 1000 de exemplare semnate și numerotate de autor în original. Acesta conține:  CARTEA MUZICILOR DE TEATRU, în două volume, CARTEA DISCURILOR, 8 DISCURI AUDIO [CD], 2 DISCURI VIDEO [DVD], MINI-POSTER imagine din spectacolul „A Treisprezecea Noapte” [FNT – Teatrul Bulandra, 2017], 8 CARTOLINE DE COLECȚIE [schițe de decor],  4 CARTOLINE DE COLECȚIE [afișele spectacolului și expoziției „A Treisprezecea Noapte”], 1 PACHET de 9 SUPORȚI DE PAHARE [cu schițe de costume semnate Corina Grămoșteanu] și CERTIFICATul box set-ului.

Pentru cei care vor să cumpere în avans această colecție impresionantă de muzică de teatru, Memorabilia poate fi găsită pe alifantis.ro.

Albumul de colecție va putea fi achiziționat și în timpul turneului național Memorabilia, la sălile de spectacol din fiecare oraș. De-a lungul verii, în online veți descoperi povești emoționante din colaborările la spectacolele de teatru din colecția Memorabilia, povestite chiar de Nicu Alifantis.

Turneul Memorabilia este produs de Sublime. Până în 4 aprilie, biletele sunt disponibile doar fanilor înregistrați pe site-ul alifantis.ro, în baza unui cod pe care-l va primi fiecare via newsletter. Începând cu data de 4 aprilie, biletele vor fi disponibile publicului larg și pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Flanco, de la casele de bilete ale sălilor de spectacole sau online de pe www.sublime.ro.

25
/02
/16

La cererea publicului, Kamerata Kronstadt, dirijată de maestrul Cristian Oroșanu, revine în concert, împreună cu Analia Selis și pianistul Mariano Castro, miercuri, 30 martie 2016, ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov.

24
/02
/16

Mozart, compozitorul considerat adesea ca cel mai înzestrat muzician de geniu al tuturor timpurilor, este cel căruia îi este dedicat concertul Orchestrei de Cameră Radio, ce se va desfășura miercuri, 2 martie (19.00) la Sala Radio, sub bagheta dirijorului CRISTIAN BRÂNCUŞI.

23
/02
/16

Vineri, 26 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, cu participarea unuia dintre cei mai cunoscuți muzicieni români ai momentului – violoncelistul RĂZVAN SUMA – îi invită pe iubitorii muzicii la o seară sub semnul romantismului, concepută în jurul poemului dramatic MANFRED, scris de Lordul Byron.

19
/02
/16

Pe 16 februarie 2016 s-au decernat premiile Grammy – un eveniment care a polarizat atenția industriei muzicale de pe întregul mapamond, nu doar a celei americane. Iar două dintre albumele premiate cu Grammy se găsesc și în magazinele din România și au fost difuzate în anul 2015 la Radio România Muzical, prilej suplimentar să ne simțim și noi în rând cu lumea.

19
/02
/16

Albumul „George Enescu – Integrala creaţiei pentru pian solo“, în interpretarea Ralucăi Ştirbăţ, a fost desemnat de postul Radio Klassik din Viena „CD-ul săptămânii“ 13-19 februarie. Premiera discografică a casei de discuri germană Hänssler Classic a apărut în octombrie 2015 şi cuprinde toate lucrările pentru pian finalizate de compozitorul George Enescu.

18
/02
/16

Ceaikovski, Glinka, Rimski-Korsakov, Rahmaninov. Altfel spus, seară de romanțe rusești dedicate operei lui K.I. Șuljenko. Evenimentul va avea loc pe 11 martie, de la ora 17:30, la Centrul Rus de Știință și Cultură.

18
/02
/16

O seară de muzică  vocală barocă este încă o raritate în peisajul vieţii muzicale româneşti.  Este un domeniu accesibil doar celor iniţiaţi, vocal şi stilistic, într-un univers sonor şi expresiv cu totul special. Stagiunea de marţi seara de la Ateneu vă oferă un astfel de recital pe 23 februarie, de la ora 19.oo.

17
/02
/16

Trio-ul PRO ARTE revine în faţa publicului meloman cu un program alcătuit integral din lucrări semnate Ludwig van Beethoven, pe 20 februarie, la Ateneul Român.

16
/02
/16

Sărbătoarea dragostei la români – Dragobetele (24 februarie) – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio - dirijată de Adrian Grigoraş - concertul prezentat sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” se va desfăşura duminică, 21 februarie, ora 17.00, la Sala Radio.

14
/02
/16

Gărâna Jazz Festival, festivalul care a pus România pe harta evenimentelor-reper din lumea jazz-ului internațional, va alea loc între 7 și 11 iulie în Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserica Catolică din satul Văliug.

12
/02
/16

La 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, are loc, de 7 ani la rând, Padina Fest. Unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică alternative de la noi din ţară va sărbători cea de a 7a ediţie printr-un line-up exclusiv românesc, astfel că, între 28 şi 31 iulie 2016 vor sosi la Padina Fest unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock şi electro.