Nirvana Day, sărbătorită la Washington
https://www.ziarulmetropolis.ro/nirvana-day-sarbatorita-la-washington/

Hoquiam, un orăşel din statul american Washington, va sărbători Ziua Nirvana (Nirvana Day), pe 10 aprilie 2014, data la care celebra trupă grunge americană va fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Un articol de Petre Ivan|28 decembrie 2013

Hoquiam, un orăşel din statul american Washington, va sărbători Ziua Nirvana (Nirvana Day), pe 10 aprilie 2014, data la care celebra trupă grunge americană va fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Kurt Cobain, liderul trupei americane, s-a născut şi a crescut în Aberdeen, un oraş aflat la o distanţă de doar 6,5 kilometri,

însă autorităţile din Hoquiam, au decis să îi onoreze memoria prin introducerea în calendarul sărbătorilor sale oficiale a unei zile speciale, care va purta numele formaţiei Nirvana.

Potrivit revistei Rolling Stone, oraşul Hoquiam va celebra prima ediţie a Zilei Nirvana pe 10 aprilie 2014.

Într-un interviu acordat postului local de radio KXRO, primarul din Hoquiam, Jack Durney, a spus că deşi oraşul pe care îl conduce nu este în general asociat cu numele trupei Nirvana, Kurt Cobain a locuit în Hoquiam pentru o scurtă perioadă.

Nirvana Day

Nirvana Day va fi sărbătorită în fiecare an, pe 10 aprilie

În aceeaşi zi, Nirvana va fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, alături de Linda Ronstadt, Kiss, Peter Gabriel, E Street Band, Hall & Oates şi Cat Stevens.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor ’80, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii ’90, cu hituri precum „Smells Like Teen Spirit” and „Come As You Are”.

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, notează Mediafax.

Nirvana a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care trupa a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Foto cu Nirvana Day: Kurt Cobain – hdwpapers

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.