Nou album de benzi desenate cu Asterix
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-album-de-benzi-desenate-cu-asterix/

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat “Asterix et la Transitalique”, va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înfiinţarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria “Asterix” au fost vândute pe plan mondial.

Un articol de |11 Octombrie 2017

Cel de-al 37-lea album din această serie celebră, creată în urmă cu 58 de ani de Rene Goscinny și Albert Uderzo, al treilea realizat de tandemul Jean-Yves Ferri (scenariu) și Didier Conrad (desenator), va fi însă primul a cărui acțiune se va derula integral în Italia.

Asterix și Obelix ajung să participe la o cursă de care romane pe străzile din fostul imperiu, au dezvăluit, luni, Ferri și Conrad, într-o conferință de presă organizată la Automobile Club de France.

Absent de la conferința de presă din motive de sănătate, Albert Uderzo ( 90 de ani), creatorul celui mai emblematic erou al benzilor desenate franceze a salutat munca depusă de succesorii lui.

Munca lor este formidabilă, extraordinară. Povestea mă emoționează mult, deoarece în afară de benzile desenate am avut și o altă mare pasiune — automobilul. – Albert Uderzo.

Acea cursă de care romane, organizată sub egida lui Iulis Caesar, îi reunește pe toți reprezentanții Imperiului Roman (gali, breton, goți, picți, fenicieni etc.) și populații care alcătuiau Italia antică, o bună ocazie pentru Ferri și Conrad să ironizeze cu blândețe “stereotipurile unora și altora”, inclusiv “evident”, cele despre gali. A fost o bună ocazie, spune Ferri, de a face aluzie și la Europa actuală.

Cititorii vor descoperi un nou personaj negativ cu un nume terifiant, “Coronavirus”, un roman misterios cu chipul acoperit de o mască și dispus la absolut orice pentru a câștiga. “Poate că în interior nu este chiar atât de rău”, a subliniat însă Jean-Yves Ferri, reamintind că în seria de desene cu Asterix personajele negative sunt în general “mai degrabă proaste decât rele”.

Indiferent de aceste detalii, traducătorii germani ai noului volum cu Asterix au considerat că numele noului personaj negativ este atât de înfiorător, încât au preferat să îl numească “Caligarius”.

Lansarea unui nou număr din seria dedicată personajului Asterix reprezintă întotdeauna un fenomen în universul editorial. Editorul francez, Albert-Rene, o filială a grupului Hachette, a programat această lansare pe 19 octombrie.

Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare, dintre care 2 milioane în franceză și 1,7 milioane în germană.

De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria “Asterix” au fost vândute pe plan mondial.

Foto: Asterix – facebook

 

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »