Nou la Teatrul Național din Timișoara: „Alfabet poetic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-la-teatrul-national-din-timisoara-alfabet-poetic/

Teatrul Naţional din Timişoara îşi invită spectatorii să deschidă sărbătorile cu un puzzle poetic – un joc de-a cuvintele. Duminică, 23 decembrie, de la ora 12,00 în foaierul Sălii 2 a Teatrului Naţional din Timişoara va avea loc premiera spectacolul „Alfabet poetic”.

Un articol de Liliana Matei|22 decembrie 2018

Așa cum spunea actorul și poetul Doru Iosif, creatorul conceptului acestui spectacol, Alfabet poetic este un joc teatral despre un miracol la îndemână: creația. Un spectacol interactiv, Alfabet poetic își provoacă spectatorii să descopere că poezia este peste tot, în noi înșine și în jurul nostru, și că suntem mai conectați la poezie decât ne putem imagina.

Publicul va descoperi printre versurile lui Nichita Stănescu, George Topârceanu, Bob Dylan, Edward Lear, Raymond Queneau și, nu în ultimul rând, Doru Iosif, că poate crea poezie, într-un joc absolut seducător al imaginației și al emoției, al spiritului ludic și al întrebărilor profunde. Alfabetului poetic propus de Doru Iosif în acest performance i se alătură cel sonor și vizual construit de Sebastian Hamburger.

Spectacolul Alfabet poetic este gândul spre frumusețe și creativitate pe care Teatrul Național din Timișoara îl transmite spectatorilor săi la final de an.

Biletele la spectacol pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.