Număr record de înscrieri la Gala Industriei de Carte „Bun de Tipar“
https://www.ziarulmetropolis.ro/numar-record-de-inscrieri-la-gala-industriei-de-carte-bun-de-tipar/

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Un articol de |20 martie 2013

Peste 100 de instituţii şi peste de 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe data de 25 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

„Cea de a doua ediție aduce cu sine schimbări în ceea ce privește regulamentul general, plus două premii speciale – din dorinţa de a perfecționa proiectul şi de a-l apropia de așteptările profesioniștilor din industria autohtonă de carte. Numărul proiectelor înscrise anul acesta în competiție, cu 30% mai mare decât la prima ediție, confirmă faptul că BUN DE TIPAR a cîștigat încrederea breslei, iar numele este pe cale să devină un reper“, se precizează într-un comunicat de presă dat publicităţii de Headsome Communication.

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency / Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, eseist / Laura Grünberg – scriitoare, socioloagă, autoare de cărţi pentru copii / Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck / Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist / Cristian Ghinea – politolog, jurnalist / Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni / Sabina Știrb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Gala profesioniştilor cărţii

Lista finaliștilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie.

Jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.

Înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 19 februarie – 15 martie 2013.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” este un eveniment organizat de Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, Asociaţia Librarilor din România şi Infocarte.ro. Sponsor: Dacia.

Foto: radiocultura.ro

10
/06
/14

Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă și Librăria Cărturești (de la Muzeul Țăranului Român) vă invită la o conferință cu tema ECHILIBRU, suținută de criticul literar Dan C. Mihăilescu, pe 12 iunie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

03
/06
/14

"Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "Un scriitor, doi scriitori", de Alex. Ştefănescu, şi "Fiul cel bun", de Pascal Bruckner, se numără printre volumele cu cele mai mari vânzări la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

29
/05
/14

La Bookfest, se lansează duminică, 1 iunie, începând cu orele 15.30, la standul Editurii Humanitas, volumul „Baricadele”, scris de colegul nostru Andrei Crăciun. Vor vorbi, la lansare, publicistul Radu Paraschivescu și actorul Florin Piersic Jr. “Baricadele” adună o mică parte din publicistica autorului din ultimii opt ani.

29
/05
/14

Alex. Ștefănescu publică, la Editura Allfa, din cadrul grupului editorial All, două cărți, care vor fi prezentate publicului la Bookfest. Prima, „Texte care n-au folosit la nimic”, strânge, sub cupola deznădejdii, publicistica risipită a criticului din ultimele două decenii și jumătate. Cealaltă, despre care va fi vorba aici, „Un scriitor, doi scriitori”, se bucură și de caricaturile maestrului Bogdan Petry.

27
/05
/14

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). Vizitatorii tîrgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a tîrgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.

20
/05
/14

În această seară, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui evenimentul de lansare a romanului „Portocala Mecanica” de Anthony Burgess. La lansare vor participa Marius Chivu, Simona Kessler, Angelo Mitchievici, Andreea Răsuceanu şi Denisa Comănescu.

13
/05
/14

Aproximativ 200 de edituri vor fi prezente la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, pregătindu-se să aducă publicului cititor, între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo din Bucureşti, peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.