Oana Pellea: „Cu tata, acum 50 de ani…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-cu-tata-acum-50-de-ani/

Actriţa Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleţ emoţionant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: „Mulţumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!”

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2019

CU TATA ACUM 50 DE ANI… ȘI AZI

„Mulțumesc, iubitului meu Amza și domnului Dan Firtulescu de la Casa de Cultură Amza Pellea din Băilești care a găsit acest material. Îl văd pentru prima dată. Îl sorb din ochi pe tata și in filmulețul făcut acum 50 de ani și acum. Îl iubesc la fel de mult ca întotdeauna pentru totdeauna. Într o secundă am sărit cu 50 de ani în urmă… Și sunt acolo lângă el… Și ii miros parfumul și… S-a terminat filmulețul… Mă uit in dreapta mea și îl văd și azi, e tot acolo, ca înger al meu. Mulțumesc, tată, pentru tot!❤️ Te iubesc!” – Oana Pellea.


Foto: Oana Pellea si Amza Pellea – facebook

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.