Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu, alături de Regele Mihai. UPDATE
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-mircea-cartarescu-alaturi-de-regele-mihai/

Actriţa Oana Pellea şi scriitorul Mircea Cărtărescu sunt alături de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, suveranul a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Conform Biroului de Presă al Majestății Sale, publicat pe 4 martie, Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Oana Pellea și-a schimbat și poza de profil de pe Facebook cu una alb-negru cu Regele Mihai, alături de mesajul: ”Regele meu!  Înalţ ruga pentru sănătatea Majestăţii Sale Regele Mihai I-ul al Romaniei! (…) Câtă iubire… câtă suferinţă…”.

Actriţa a postat şi o rugăciune pentru sănătatea Regelui.

Doamne Dumnezeule, te rog ascultă ruga sufletului meu. Doamne, trimite toată Iubirea Ta asupra Majestăţii Sale Regele Mihai I ul al României. Dă-i sănătate şi forţă. Alungă durerea şi neputinta. Trimete-i pace, lumină şi alinare. Uşurează-i suferinţa. Fă-l să simtă toată iubirea noastră. Din tot sufletul mă rog pentru Regele meu… Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia Oana Pelleanoastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea. AMIN. Îţi multumesc, Doamne! –  Oana Pellea, pe sa Facebook

Pe aceeaşi reţea de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Regele Mihai este un om pentru care a avut întotdeauna mult respect, precizând că îi doreşte sănătate în aceste momente grele.

“M-a întristat ştirea despre boala Regelui Mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”, a scris Cărtărescu pe contul său de Facebook.

Foto: Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu – facebook

30
/10
/20

Editura Art a publicat în această toamnă, într-o nouă ediție, a III-a, romanul „Preaiubita”, al americancei Toni Morrison, deținătoare a Premiului Pulitzer pentru Ficțiune și a Premiului Nobel pentru Literatură. O carte de o forță ieșită din comun, semnată de una dintre cele mai mari scriitoare din toate timpurile.

29
/10
/20

În această toamnă, Editura Humanitas Fiction a publicat, în colecția „Raftul Denisei”, prima ediție a romanului „Istoria apelor” de Maja Lunde, autoarea bestsellerului „Isoria albinelor”. Vă invităm să parcurgeți un fragment din noua carte. în centrul căreia regăsim natura și complexitatea spiritului uman!

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

09
/10
/20

Curtea Veche Publishing a lansat volumul „Splendidul mistreț” de Péter Demény. Un poem în proză învăluit într-o atmosferă de basm, o lectură inedită într-un format de buzunar, potrivit pentru orice iubitor de literatură.

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

Pagina 1 din 10712345...102030...Ultima »