Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu, alături de Regele Mihai. UPDATE
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-mircea-cartarescu-alaturi-de-regele-mihai/

Actriţa Oana Pellea şi scriitorul Mircea Cărtărescu sunt alături de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, suveranul a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Conform Biroului de Presă al Majestății Sale, publicat pe 4 martie, Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Oana Pellea și-a schimbat și poza de profil de pe Facebook cu una alb-negru cu Regele Mihai, alături de mesajul: ”Regele meu!  Înalţ ruga pentru sănătatea Majestăţii Sale Regele Mihai I-ul al Romaniei! (…) Câtă iubire… câtă suferinţă…”.

Actriţa a postat şi o rugăciune pentru sănătatea Regelui.

Doamne Dumnezeule, te rog ascultă ruga sufletului meu. Doamne, trimite toată Iubirea Ta asupra Majestăţii Sale Regele Mihai I ul al României. Dă-i sănătate şi forţă. Alungă durerea şi neputinta. Trimete-i pace, lumină şi alinare. Uşurează-i suferinţa. Fă-l să simtă toată iubirea noastră. Din tot sufletul mă rog pentru Regele meu… Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia Oana Pelleanoastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea. AMIN. Îţi multumesc, Doamne! –  Oana Pellea, pe sa Facebook

Pe aceeaşi reţea de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Regele Mihai este un om pentru care a avut întotdeauna mult respect, precizând că îi doreşte sănătate în aceste momente grele.

“M-a întristat ştirea despre boala Regelui Mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”, a scris Cărtărescu pe contul său de Facebook.

Foto: Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu – facebook

30
/11
/21

Ce cadou de Crăciun poate fi mai potrivit decât o carte bine aleasă? Nu trebuie să mai cauți cartea posibilă pentru persoana probabilă! De Sărbători, Curtea Veche Publishing face cumpărăturile pentru cei dragi cât se poate de simple: între 29 noiembrie și 15 decembrie 2021, pe curteaveche.ro sunt cărți cu până la la 50% reducere pentru mame, bunici, tătici, pitici, jumătatea mai bună, prieteni sau colegi.

18
/11
/21

În volumul „Pecetluite în istorie”, coordonat de cunoscutul istoric Simon Sebag Montefiore și publicat la Editura Trei, cititorii vor descoperi secvențe remarcabile așternute pe hârtie de personalități din toate timpurile.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

12
/11
/21

Asociația Culturală La Două Bufnițe derulează toamna aceasta un amplu proiect online construit în jurul unei cărți-eveniment: Dicționarul romanului central-european din secolul XX, coordonat de Adriana Babeți și aflat în curs de apariție la Editura Polirom. Volumul include analiza a 249 de romane central-europene apărute între 1900 și 2000, rodul a mai bine de 30 de ani de cercetare a unei echipe impresionante de peste 70 de cercetători din 14 universități și centre de cercetare din țară și străinătate.  

11
/11
/21

Editura Nemira a lansat în imprintul de nonficțiune ORION autobiografia președintelui Statelor Unite ale Americii. Vă oferim un fragment din „Promisiunile mele. Despre viață și politică” de Joe Biden (traducere de Ruxandrei Toma, lectură de specialitate de Anca Sandu).