Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu, alături de Regele Mihai. UPDATE
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-mircea-cartarescu-alaturi-de-regele-mihai/

Actriţa Oana Pellea şi scriitorul Mircea Cărtărescu sunt alături de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, suveranul a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Un articol de Petre Ivan|3 Martie 2016

Conform Biroului de Presă al Majestății Sale, publicat pe 4 martie, Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Oana Pellea și-a schimbat și poza de profil de pe Facebook cu una alb-negru cu Regele Mihai, alături de mesajul: ”Regele meu!  Înalţ ruga pentru sănătatea Majestăţii Sale Regele Mihai I-ul al Romaniei! (…) Câtă iubire… câtă suferinţă…”.

Actriţa a postat şi o rugăciune pentru sănătatea Regelui.

Doamne Dumnezeule, te rog ascultă ruga sufletului meu. Doamne, trimite toată Iubirea Ta asupra Majestăţii Sale Regele Mihai I ul al României. Dă-i sănătate şi forţă. Alungă durerea şi neputinta. Trimete-i pace, lumină şi alinare. Uşurează-i suferinţa. Fă-l să simtă toată iubirea noastră. Din tot sufletul mă rog pentru Regele meu… Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia Oana Pelleanoastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea. AMIN. Îţi multumesc, Doamne! –  Oana Pellea, pe sa Facebook

Pe aceeaşi reţea de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Regele Mihai este un om pentru care a avut întotdeauna mult respect, precizând că îi doreşte sănătate în aceste momente grele.

“M-a întristat ştirea despre boala Regelui Mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”, a scris Cărtărescu pe contul său de Facebook.

Foto: Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu – facebook

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

La 100 de ani de la 1 Decembrie 1918, vă propunem să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari: Maria a României, așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

Page 1 of 8712345...102030...Last »