Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu, alături de Regele Mihai. UPDATE
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-si-mircea-cartarescu-alaturi-de-regele-mihai/

Actriţa Oana Pellea şi scriitorul Mircea Cărtărescu sunt alături de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Diagnosticat cu leucemie în stadiu avansat, suveranul a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Conform Biroului de Presă al Majestății Sale, publicat pe 4 martie, Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Oana Pellea și-a schimbat și poza de profil de pe Facebook cu una alb-negru cu Regele Mihai, alături de mesajul: ”Regele meu!  Înalţ ruga pentru sănătatea Majestăţii Sale Regele Mihai I-ul al Romaniei! (…) Câtă iubire… câtă suferinţă…”.

Actriţa a postat şi o rugăciune pentru sănătatea Regelui.

Doamne Dumnezeule, te rog ascultă ruga sufletului meu. Doamne, trimite toată Iubirea Ta asupra Majestăţii Sale Regele Mihai I ul al României. Dă-i sănătate şi forţă. Alungă durerea şi neputinta. Trimete-i pace, lumină şi alinare. Uşurează-i suferinţa. Fă-l să simtă toată iubirea noastră. Din tot sufletul mă rog pentru Regele meu… Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia Oana Pelleanoastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea. AMIN. Îţi multumesc, Doamne! –  Oana Pellea, pe sa Facebook

Pe aceeaşi reţea de socializare, scriitorul Mircea Cărtărescu spune că Regele Mihai este un om pentru care a avut întotdeauna mult respect, precizând că îi doreşte sănătate în aceste momente grele.

„M-a întristat ştirea despre boala Regelui Mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”, a scris Cărtărescu pe contul său de Facebook.

Foto: Oana Pellea şi Mircea Cărtărescu – facebook

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

Pagina 1 din 10512345...102030...Ultima »