Omagiu marilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/omagiu-marilor-actori/

Un „omagiu adus marilor actori”, spectacolul Quartet – cu regretaţii Florina Cercel şi Damian Crâşmaru va fi difuzat online gratuit în această seară la Teatrelli.

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2020

Spectacolul „Quartet”, în regia lui Dan Tudor, după un text de Ronald Harwood spune povestea a patru mari artiști de operă care ajung într-un azil și pregătesc o reprezentație din „Rigoletto” pentru colegii lor, în cinstea zilei lui Verdi. „Quartet” îi are în rolurile principale pe regretații Florina Cercel și Damian Crâșmaru, alături de alte două nume reputate ale teatrului românesc: Adela Mărculescu și Costel Constantin. Înregistrarea spectacolului va putea fi urmărită online gratuit pe www.teatrelli.com, în această seară, în intervalul orar 18.00 -23.00, în cadrul seriei speciale Teatrelli online.

Caracterizat drept „spectacolul din vremea înțelepciunii” (Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis), „Quartet” este difuzat în cadrul seriei speciale Teatrelli online ca un omagiu adus celor doi actori Florina Cercel și Damian Crâșmaru, care interpretează alături de alți doi actori-emblemă Adela Mărculescu și Costel Constantin. Spectacolul este prima producție a Teatrelli, a cărui premieră a avut loc în martie 2014 și care s-a jucat ultima oară pe 31 martie 2019. Povestea din „Quartet” este un adevărat elogiu adus artiștilor, a căror bucurie de a „arde” în fața publicului de oriunde rămâne nealterată de-a lungul timpului. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, iar muzica originală de Vlaicu Golcea.

„Quartet a deschis stagiuni extraordinare de teatru adevărat, afirmând, mărturisind, confirmând și adeverind iar și iar talentul, bucuria, dăruirea, emoția întru admirație, cunoaștere, sensibilitate și entuziasm, reciprocitate între artiști și public, întru-un teatru discret, elegant… și totul într-o duminică, 2 martie 2014, când a avut loc premiera. Quartet, spectacolul de naștere a unui nou teatru, este emblematic pentru ceea ce va fi acesta. Într-un decor minimal se desfășoară viața unor foste celebrități, astăzi, aflate într-o casă de bătrâni. Este despre viața artistului, dincolo de scenă și dincolo de anii de glorie. Este senectutea care nu se vrea strivită, frântă, supusă în fața vieții. Emblematic început, nu-i așa? Nimic din ce este adevăr, putere, credința nu va pieri. Asta a înțeles, în primul rând, tânărul și mult talentatul actor și regizor Dan Tudor. Știți ce este însă dureros astăzi, ce frânge ușor bucuria acestei revederi? Că doi dintre marii noștri prieteni ne privesc de acolo de sus: Florina Cercel și Damian Crâșmaru. Un singur lucru știu sigur: că foste glorii nu sunt nici ei, și nici noi, Costel Constantin și cu mine. Și cu falsă sau nu modestie îmi voi aduce mereu aminte de cronica din Revista Teatru a dragei noastre, a tuturor, Natalia Stancu: Quartet cu ași de cursă lungă. Mai avem vreme, așadar. Adevăratul spectacol nu piere, cursa e lungă”, povestește actrița Adela Mărculescu.

Teatrelli continuă astfel să ofere în cadrul campaniei #StămAcasă  evenimente și producții teatrale unice prin intermediul seriei speciale Teatrelli online.

„Quartet” va fi difuzat în această seară, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23.

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

06
/11
/14

Scriitoarea Lydie Salvayre a fost recompensată, miercuri, cu premiul Goncourt pe 2014 - cel mai prestigios trofeu literar francez -, pentru volumul său "Pas pleurer", lansat la editura Seuil. Romanul "Pas pleurer" a fost ales cu cinci voturi contra patru obţinute de scriitorul algerian Kamel Daoud, autorul volumului "Meursault contre-enquête".

05
/11
/14

Luna noiembrie readuce pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca una dintre cele mai de succes producţii ale ultimilor ani: spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete. Reprezentaţia va avea loc duminică, 9 noiembrie, ora 19:00.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

05
/11
/14

Prepozițiile „din” și „dintre” au amândouă un sens partitiv. Însă, lucrurile se complică atunci când nu ținem cont de logica mesajelor transmise cu ajutorul lor.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

05
/11
/14

Matrimoniale de Lia Bugnar, un spectacol de Diana Lupescu, se joacă pe 7 noiembrie, la Atelierhaus - Domagkpark din München. Spectacolul se adresează românilor din diaspora şi va fi jucat în limba română.

04
/11
/14

Spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan”, după Bertold Brecht, regia Anca Bradu, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” participă în aceste zile la cea de-a patra ediţie a China Campus Theatre Festival, de la Shanghai (3-12 noiembrie).

04
/11
/14

După Fest(in) pe Bulevard, un festival iniţiat şi organizat de Teatrul Nottara, pentru Teatrul Nottara a urmat a 24-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru, organizat de UNITER, în care au fost selectate două producţii ale teatrului - Noul locatar de Eugène Ionesco şi Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.