Omul pernă, marele câștigător al Festivalului Undercloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-perna-marele-castigator-al-festivalului-undercloud/

Spectacolul “Omul pernă”, în regia lui Eugen Gyemant, a fost marele câştigător al Festivalului Internaţional de Teatru Undercloud, obţinând cele mai multe premii, printre care cele pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, oferite în cadrul galei desfăşurate la Hanul Gabroveni. Premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Rădulescu pentru rolul său din spectacolul “Omul pernă”.

Un articol de Petre Ivan|2 Septembrie 2016

Juriul Festivalului Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD a fost format din regizoarea Sanda Manu, directorul de scenă Victor Ioan Frunză, teatrologul Octavian Saiu, actrița Dorina Chiriac, regizorul și directorul Teatrului Metropolis George Ivașcu.

În premieră, la ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, s-a oferit premiul Dada Undercloud pentru scenografie acordat de Iuliana Vîlsan. Câștigătoare a fost desemnată Maria Nicola pentru scenografia realizată la spectacolul “Omul pernă”.

La categoria Cea mai bună actriță, premiul i-a revenit Ilonei Brezoianu pentru rolul din spectacolul “Fata din curcubeu” de Lia Bugnar.

Premiul juriului a fost oferit, la ediția din acest an a Festivalului Undercloud, teatrului independent Unteatru.Omul pernă

Premiul Undercloud pentru concept, regie și interpretare a fost împărțit, la ediția 2016 a festivalului, de spectacolele ”Aleargă, fals jurnal de jogging” și “Protagonista”.

Premiul “Under Any Cloud” pentru promovarea și susținerea generației de tineri de la Cluj i-a fost acordat regizorului Mihai Măniuțiu.

Ultimul premiu al serii a fost unul de excelență, acordat de criticul de teatru Octavian Saiu echipei spectacolului “Tragedianul”.

Un premiu special i-a fost oferit și lui Sally Hobson, director al Festivalului Internațional de la Edinburgh.

Undercloud a avut loc sub egida programului european “Europe for Festivals. Festivals for Europe” și a oferit peste 40 de spectacole românești și internaționale.

Foto: Omul pernă, Festivalul Undercloud – facebook

22
/03
/19

Jim Carrey (57 de ani) este, din toamna trecută, protagonistul serialului de comedie „Kidding“/„Glumeam!“, disponibil pe HBO GO, producţie pentru care actorul a făcut echipă cu regizorul Michel Gondry, alături de care a lucrat la Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Puteți vedea, aici, o scurtă privire de ansamblu (epic tribute) asupra carierei lui Jim Carrey, clip realizat de Alexandru Catrina.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »