Opera Comică pentru Copii a lansat aplicația Opera Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-a-lansat-aplicatia-opera-copiilor/

Opera Comică pentru Copii a lansat aplicaţia Opera Copiilor, care le permite abonaţilor să vizioneze online spectacole din repertoriul instituţiei şi emisiuni culturale, distractive şi educative, nelimitat, oriunde s-ar afla.

Un articol de Liliana Matei|24 martie 2020

Echipa condusă de soprana Felicia Filip a găsit o soluție pentru a oferi în continuare publicului acces la producții de calitate și emisiuni noi, demers necesar în situația în care toate instituțiile de cultură și-au închis temporar sălile de spectacol. Pentru un abonament de 30 lei/lună, întreaga familie are acces la peste 2500 de minute de conținut original, publicat treptat, pe parcursul următoarelor 3 luni.

Aplicația Opera Copiilor vine ca răspuns la numeroasele cereri din partea spectatorilor care vor să susțină în continuare producția spectacolelor de operă, operetă, musical și balet, adaptate pentru copii, Opera Comică pentru Copii din București fiind singura instituție din lume care produce acest gen de conținut.

După două săptămâni de la mutarea activității instituției în mediul virtual, audiența pe care au înregistrat-o producțiile difuzate în direct pe pagina oficială, facebook.com/OperaCopiilor, ne încurajează să continuăm. Spectacolul de operă „Cenușăreasa”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, care a avut premiera în Sala Mare pe 7 martie, s-a bucurat de 8.000 de spectatori în timp real și peste 500.000 de vizualizări în 72 de ore.

Opera Comică pentru Copii a continuat să ofere conținut de calitate spectatorilor săi, reușind performanța de a aduna 1 300 000 de minute vizualizate online. Spectacolul de balet „Scufița Roșie”, debutul regizoral al Andreei Soare, a fost prima premieră online a Operei Comice pentru Copii și totodată prima producție din România cu decor animatronic, difuzată live pe 21 martie.

Utilizatorii au acces la conținutul aplicației pe bază de abonament, după o perioadă de trei zile de testare gratuită. Prețul abonamentului este 30 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că pentru 1 leu pe zi, întreaga familie se poate bucura de producții educative și distractive.

„Opera Copiilor este locul unde spectacolul și atelierele creative își dau întâlnire. Opera Comică pentru Copii propune publicului un instrument diversificat, complex, dar compact, la care părintele poate avea acces oricând și oriunde. Ceea ce aduce aplicația noastră în plus, este calitatea bine-cunoscută cu care toate materialele sunt realizate, fie că este vorba despre producțiile de operă, operetă, musical sau balet, fie că vorbim despre gama diversificată de emisiuni. Un alt motiv pentru care lansăm Opera Copiilor este acela de a cere sprijinul publicului, căruia îi oferim ce e mai bun, în schimbul unei sume simbolice, dar care poate ține în viață Opera Comică pentru Copii, așa cum o cunoașteți de 5 ani încoace.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Aplicația Opera Copiilor este disponibilă pe web, accesând app.operacomica.ro, și în cel mai scurt timp va putea fi descărcată și din GooglePlay și AppStore, pentru a fi accesată și de pe dispozitivele mobile. Conținutul platformei este împărțit în două secțiuni, Spectacole și Emisiuni, care se actualizează în permanență cu episoade noi. Deja sunt pregătite 2500 de minute de conținut original, care va fi lansat treptat, în fiecare săptămână, pe durata următoarelor 3 luni. Astfel, spectatorii din țară și din străinătate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca și cum ar fi în sală, alături de noi.

Aplicația Opera Copiilor este realizată în parteneriat cu Grupul Stadeum din Londra, de o echipă multinațională din România, SUA și Canada.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, “Atelierele Micul Artist”, “Magazinul OCC”, “În Spatele Cortinei”, “Escape Room”, “Games Room”, “Petrecere de ziua de naștere”, “Aventura parc”, “Abonamente”, “Voluntariat” și altele.

28
/02
/14

Sâmbăta, 1 Martie, “de la orele 19 si ceva, spre 20.00, cant despre urzici patimase, spanac inrourat de sentimente, loboda cu inima, soare instabil, mugurasi, depresie, anxietate...”, spune Maria Raducanu, care vă invită să o vedeţi şi să o ascultaţi pe scena Teatrului de Artă Bucureşti.

28
/02
/14

Din cartea scrisă de soţia sa, Romola de Pulszki, aflăm că marele balerin rus s-a născut la 28 februarie 1890, la Kiev, oraşul cu patru sute de biserici, într-o familie de dansatori de origine poloneză.

28
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 28 februarie s–a născut scriitorul şi filozoful Mircea Eliade? După terminarea învățămîntului primar la școala de pe strada Mîntuleasa, Eliade devine elev al Colegiului Spiru Haret fiind coleg cu Arșavir Acterian, Haig Acterian, Petre Viforeanu, Constantin Noica și Barbu Brezianu.Devine interesat de științele naturii și de chimie, ca și de occultism, și a scris piese scurte pe subiecte entomologice. În ciuda tatălui său care era îngrijorat de faptul că-și pune în pericol vederea și așa slabă, Eliade citește cu pasiune şi învăță, fără profesor, italiana și engleza, apucându-se să studize în acelaşi timp persana și ebraica. Opera completă a lui Mircea Eliade cuprinde peste 80 de volume, fără a lua în calcul jurnalele sale intime și manuscrisele inedite.

27
/02
/14

Anul 2013 a fost considerat bun pentru cinematografia de calitate. Iar asta se vede, parţial, în nominalizările la premiile Oscar 2014, dar şi prin filmele care au fost ocolite. Câştigătorii vor fi anunţaţi în noaptea de 2 spre 3 martie.

27
/02
/14

Asist la o lecție de profesionalism artistic, ce seamănă prea puțin cu o repetiție, fiind mai degrabă un concert în toată regula, fără lumini și public. Artistul este Ștefan Bănică. Alături de el sunt cele două trupe ale sale, The 50`s şi Rock n roll band, iar repetiţiile sunt dedicate concertelor sale acustice, din data de 7 și 8 martie, de la Circul Globus.

27
/02
/14

Februarie 2014. Zi frumoasă de iarnă nedefinită. Pași adunându-se în sala ce avea să devină pentru aproape două zile cuib de gânduri și rânduri. Și muzică plină de tumult, pasiune și îndemn către meditație. Întrebări și lacrimi.

27
/02
/14

Iris Spiridon mai scoate o piesă de excepție din cufărul cu păpuși vechi. Spectatorii pătrund ȋn sală ca printr-o oglindă fermecată, ȋn toiul unei ședințe de spiritism. Trei tinere ȋn rochii negre invocă spiritul uneia dintre cele mai controversate figuri feminine ale secolului XX.

27
/02
/14

Consilierii generali ai Capitalei vor discută un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii Municipiului Bucuresti la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Ultimul oraş din România ales Capitală Culturală Europeană a fost Sibiu, în 2007.