Orchestrele Radio România la Mamaia, în versiune estivală
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestrele-radio-romania-la-mamaia-in-versiune-estivala/

Între 12 şi 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piaţeta Perla din Mamaia! În vacanţa de stagiune, Orchestra Naţională Radio, Big Band-ul Radio şi Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanţa şi Târgului GAUDEAMUS, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanţa şi GAUDEAMUS 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfăşurării Târgului GAUDEAMUS Litoral.

Un articol de |7 august 2017

Prima orchestră care va da tonul estival va fi Orchestra Națională Radio, sâmbătă, 12 august, ora 20.00, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorișteanu.

Cu acorduri din Vivaldi și Mozart, pe ritmuri de dans, de la valsul lui Șostakovici, la Dansurile ungare ale lui Brahms, Dansurile românești ale lui Bartók și Dansul slav de Dvořák, la ritmuri de tango argentinian, pe muzica lui Astor Piazzolla, sau la celebra arie Toreadorii din Carmen de Bizet, programul Orchestrei Naționale Radio promite și alte surprize, într-o seară de neuitat pe litoral!

            Luni, 14 august, ora 20.00, un nou concert, un nou gen muzical: Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, concertează la Mamaia, pe ritmuri de muzică ușoară, alături de Corina Chiriac. O invitație de a asculta și fredona, cu nostalgie și emoție, cele mai cunoscute piese din repertoriul artistei!

         Muzica populară va încheia programul estival oferit de Orchestrele Radio la Mamaia. Pe 15 august, de la ora 20.00, protagoniștii serii vor fi Orchestra de Muzică Populară Radio, condusă de Adrian Grigoraș, alături de nume binecunoscute ale repertoriului folcloric: Elena Ionescu Cojocaru, Georgeta Nechifor, Aurel Sava, Maria Stângă, Elena Chirică și Marius Cristel Marin.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro  sau  www.orchestreradio.com.  

Foto: Orchestrele Radio România – facebook

07
/07
/16

Pentru a marca 260 de de la naşterea compozitorului W. A. Mozart, Centrul Cultural Casa Artelor organizează, la Bucureşti, prima ediţie a Festivalului Mozartissimo, în perioada 8-10 iulie. Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, şi se adresează tuturor bucureştenilor, iubitori ai muzicii clasice.

04
/07
/16

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

30
/06
/16

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră cu artiști de elită și profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediție, desfășurată la Sinaia, are loc în perioada 14 - 26 iulie.

27
/06
/16

Cu un program impresionant – Concertul nr.5 « Imperialul » și Simfonia nr. 7 de Bruckner -, Orchestra simfonică a Filarmonicii bucureștene, dirijorul german Gerd Schaller și pianistul israelian Alon Goldstein închid, joi 30 iunie și vineri 1 iulie, o stagiune care a cunoscut multe momente de vârf.

26
/06
/16

A fost idolul unei țări întregi. Adolescentele de la pension dormeau cu poza lui sub pernă, visând să devină artiste. „Prințul operetei românești” are astăzi bust în parcul Kisellef. O stradă din Bucureşti se numește „Nae Leonard” și un teatru din Galaţi îi poartă numele: Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

24
/06
/16

Al Pacino, actorul în vârstă de 76 de ani, devenit o legendă a cinematografiei americane prin rolurile sale din filme precum "Nașul" sau "Scarface", se numără printre laureații celei de-a 39-a gale anuale a Kennedy Center Honors, cele mai prestigioase distincții culturale din Washington.

23
/06
/16

Am ascultat în ultimul timp mai multe discuri, semnate de nume dintre cele mai importante ale lumii interpretative contemporane. Și mi se pare esențial că fiecare dintre acești mari muzicieni spun prin înregistrările lor și o poveste interesantă pentru oamenii de astăzi; muzica, mai ales muzica clasică, nu este doar un prilej pentru clipe de liniște, ci și un pretext pentru a intra într-un univers destul de îndepărtat de obișnuitul nostru cotidian.

23
/06
/16

Omar Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel mai nou disc al său, Ilé, o revenire muzicală la rădăcinile afro-cubaneze, pe scenă fiindu-i alături Leandro Saint-Hill -saxofon și flaut, Childo Tomas- bas și vocal, Ernesto Simson la tobe. Joi, 30 iunie, de la ora 20.00, la Sala Radio.

22
/06
/16

Pe 23 iunie, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” și Muzeul Național de Artă al României vă invită să petreceți noaptea magică a Sânzienelor în curtea de onoare a MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Vor fi alături de noi Victor Rebengiuc, Irina Sârbu & Ethnotic Project, Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Corul „Sound” condus de Voicu Popescu şi mulţi alţii.