„Otto Barbarul”: conștientizare și implicare socială
https://www.ziarulmetropolis.ro/otto-barbarul-constientizare-si-implicare-sociala/

Din 24 septembrie spectatorii sunt invitaţi să fie mai prezenţi, în societate dar şi la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghiţescu, „Otto Barbarul”, care este totodată un pretext pentru a declanşa întrebări şi discuţii despre perioadele prin care trec adolescenţii, perioade de încercări, căutări, confuzie şi alegeri.

Un articol de Liliana Matei|30 august 2021

Prin mesajul puternic emoțional și temele pe care le prezintă, Otto Barbarul devine un film-reper ce creează posibilitatea unei comunicări empatice între generații.

Campania de lansare a filmului va fi astfel secondată de una de conștientizare și implicare socială la nivel național „prin care ne dorim să atragem atenția publicului în legătură cu particularitatea frământărilor și visurilor adolescenților care uneori ajung în imposibilitatea de a traversa perioade dificile. Ele pot fi preîntâmpinate de multe ori dacă ‚nu dăm doar cu SEEN’, ci suntem atenți la semnele premergătoare și oferim sprijin necondiționat copiilor noștri. Scopul campaniei este de a crește conștientizarea privind gravitatea subiectului ‚depresia la adolescenți’ și a modului în care cei implicați – părinți, copii, cadre didactice – pot oferi sau cere suport psihologic.” – The Public Advisors

Otto Barbarul, recent distins la TIFF cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, surprinde momentul din viața unui adolescent punk în vârstă de 17 ani, în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Băiatul devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția într-un film coming-of-age ce se „desprinde de debuturile româneşti din ultimii ani” (Ziarul Metropolis).

Filmul îi are în distribuție pe Marc Titieni, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Mihaela Sîrbu, Ana Radu și Constantin Drăgănescu, iar scenariul și regia sunt semnate de Ruxandra Ghițescu. Producătorii sunt Iuliana Tarnovețchi și Oana Prața, Ana Drăghici semnează imaginea și Dana Bunescu montajul.

Produs de Alien Film în co-producție cu Polar Bear și Alien Films Entertainment, Otto Barbarul a beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Eurimages, co-finanțat de Shelter Prod., cu sprijinul Taxshelter.be & ING și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, co-finantat de Orkla Foods România, North Macedonia Film Agency, Expur SA și Multi Media Est și sponsorizat de R Systems, Tremed Software Consulting și Krautz Production.

Mai multe informații găsiți și pe Facebook.com/OttoBarbarul sau Instagram.com/otto.barbarul.

Parteneri: Dacin Sara, Radio Guerrilla, Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, IQ Ads, Smark, Movie News, Liternet, All About Romanian Cinema, Munteanu, CineGhid, Films in Frame, Radio România Cultural.

Distribuit de: Freealize

 

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.