Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache, prim-balerini ai Baletului Naţional Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/ovidiu-matei-iancu-si-robert-enache-prim-balerini-ai-baletului-national-roman/

Cu prilejul unei noi reprezentaţii a spectacolului de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet de Edward Clug, Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache au primit titlul de prim-balerini ai Baletului Naţional Român, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2014

Cu prilejul unei noi reprezentaţii a spectacolului de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet de Edward Clug, Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache au primit titlul de prim-balerini ai Baletului Naţional Român, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Distincţiile le-au fost înmânate de către Directorul Artistic al Baletului Naţional Român Johan Kobborg.

Ovidiu Matei Iancu este un balerin extrem de adaptabil şi rafinat, preţuit de colegi şi public deopotrivă (Johan Kobborg). Absolvent al Liceului „Floria Capsali” din Bucureşti (2002) şi bursier al English National Ballet School din Londra, Balerinul Ovidiu Matei Iancu a fost prim-solist al Baletului din Tulsa (Oklahoma, Statele Unite ale Americii), dansând în spectacole semnate de coregrafi precum Eduart Liang, Jorma Elo, Wayne McGregor, Marcelo Angelini, Ben Stevenson, Val Caniparoli, Paul Taylor, Christopher Weldon.

Ovidiu Matei Iancu

Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache

Robert Enache s-a perfecţionat în cadrul mai multor workshop-uri susţinute de Gilbert Mayer, Sergiu Ştefanski, Alexander Prokofiev, Arlette van Boven (specialistă în tehnica Kylián) şi a participat la mai multe festivaluri în ţară şi peste hotare (Italia, Franţa). Repertoriul artistului conţine roluri precum Prinţul din Albă ca zăpada şi cei şapte pitici de Cornel Trăilescu; Konrad din Corsarul, Albert din Giselle de Adolphe Ch. Adam; Siegfried din Lacul lebedelor, Prinţul din Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski.

Cei doi artişti pot fi urmăriţi pe scena Operei Naţionale Bucureşti în baletul Corsarul în data de 26 aprilie, de la ora 19.00.

Foto cu Ovidiu Matei Iancu şi Robert Enache – ONB

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.